The Strangers: Chapter 1 van Renny Harlin

Het is een beetje bizar om een derde deel in een filmfranchise “Chapter 1” te noemen maar hier hebben we dus The Strangers: Chapter 1 (2024), een eerste deel in een trilogie in regie van Renny Harlin. De film is een prequel op Bryan Bertino’s eerste film The Strangers (2008) en The Strangers 2: Prey at Night (2018).

© Lionsgate Films / Stampede Studios

Korte inhoud: Nadat hun auto pech heeft in een griezelig stadje, wordt een jong stel (Madelaine Petsch en Froy Gutierrez) gedwongen de nacht door te brengen in een afgelegen hut. Er ontstaat paniek als ze worden geterroriseerd door drie gemaskerde vreemdelingen die zonder genade en schijnbaar zonder motief toeslaan.

Harlin heeft in 2022 alle drie de films van zijn trilogie gedurende een periode van twee maanden opgenomen. En het lijkt erop dat het plan is om ze vanaf mei dicht bij elkaar uit te brengen. De eerste film was een angstaanjagende horrorfilm en het scenario is geïnspireerd op twee waargebeurde gebeurtenissen: de moord opSharon Tate en vrienden door Manson schurken en een reeks inbraken die als kind plaatsvonden in Bertino’s buurt. Sommige journalisten merkten overeenkomsten op tussen de film en de Keddie-hutmoorden die plaatsvonden in Keddie, Californië, in 1981, hoewel Bertino dit niet als referentie noemde. Hoe dan ook, de scenarist/regisseur Bryan Bertino wordt alsnog niet vermeld op de crewlijst op Imdb van de nieuwe film.

Helaas was het vervolg uit 2018 een grote teleurstelling en misscjien is dat ook de reden van een reboot. Afgaande op de eerste trailer lijken de films van Harlin gebruik te maken van wat de eerste film zo goed maakte. The Strangers: Chapter 1 verschijnt vanaf 17 mei 2024 in de bioscoop. Bekijk de trailer hieronder en laat me weten of je aan boord bent voor de nieuwe horror trilogie.

*** The Strangers: Chapter 1 trailer ***

1 Comment

  1. Sinister

    Deze films nog niet gezien maar lijkt wel fel op de eerste Purge film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *