Hunter Schafer in de horror Cuckoo op het BIFFF

De Duitste regisseur Tilman Singer heeft een tweede nieuwe horrorfilm gemaakt met een minimum aan productiemiddelen. Zijn vorige demonische film Luz (2018) heeft de ronde gedaan in menig filmfestivals en nu pakt de regisseur uit met de R-rated horror Cuckoo (2024). Laat jullie niet misleiden door de slechte IMDB score van zijn vorige film, want deze was allesbehalve slecht. De film was een donkere, experimentele en gelaagde stijloefening die zeker is blijven nazinderen, en ik kijk eigenlijk wel uit naar zijn nieuwe film.

© Neon / BIFFF

Korte inhoud: Met tegenzin verlaat de 17-jarige Gretchen (Hunter Schafer) haar Amerikaanse huis om bij haar vader (Marton Csokas) te gaan wonen, die net met zijn nieuwe gezin naar een resort in de Duitse Alpen is verhuisd. Bij hun toekomstige verblijfplaats worden ze begroet door meneer König (Dan Stevens), de baas van haar vader, die een onverklaarbare belangstelling toont voor Gretchens stomme halfzus Alma (Mila Lieu). Er klopt iets niet in dit rustige vakantieparadijs. Gretchen wordt geplaagd door vreemde geluiden en bloedige visioenen totdat ze een schokkend geheim ontdekt dat ook haar eigen familie aangaat.

De sterkte van Singer ligt niet in het creëren van coherente en logische verhaallijnen, maar de man heeft wel het talent om ons te verrassen met zijn visuele benadering. Laat die man samenwerken met een talentvol scenarist en we kunnen misschien nog wel grootste dingen verwachten van deze filmmaker. Deze Cuckoo wordt een energetisch bizarre mix van stijlvolle sfeer en klassieke horror met in de hoofdrol de Euphoria-ster Hunter Schafer en de hilarisch excentrieke villain gespeeld door Dan Stevens. De film ziet er geweldig uit, en in tegenstelling tot de gore die je kan verwachten in Terrifier 3 (2024) krijgen we we hier zonder twijfel horror van een hoger niveau, met meer dreiging en intrige.

Cuckoo zal zeker niet voor iedereen geschikt zijn, maar voor degenen die op zoek zijn naar een iets meer meeslepende horror, dan zou ik deze film in de gaten houden. Op 18 april 2024 is de film te zien op het BIFFF, wij zullen er zijn.


1 Comment

  1. Kons

    Ziet er interessant uit, proberen om dit jaar iets meer films te zien op het BIFFF, vorig jaar was het toch maar een pover jaar qua films.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *