Top 20 Meest Memorabele Strippers & GoGo Dancers part 1

Vanavond om 23u is er op VTM 4 Barb Wire (1996) en ik heb onlangs nog eens de originele Road House (1989) gezien en had het idee om eens een Top 10 van de meest memorabele en bekende film-strippers te brengen, maar gezien er eigenlijk heel wat kandidaten waren heb ik deze uitgebreid naar naar een Top 20. Toch leek dat niet meteen een gemakkelijke klus. Met enige vertraging is hieronder onze Top 20 Movie Strippers & Go-Go Dancers part 1. Want ja, er is een verschil. Strippers zwieren hun kleren af terwijl Go-Go dansers enkel verleidelijk gaan dansen op een podium. Het onderscheid is vaak niet duidelijk in films en bijgevolg hebben we ze in één lijstje samengebracht. Volgende week verschijnt het tweede deel.

Top 20 Movie Strippers & Go-Go Dancers part 1

20. Bar Paly in Pain & Gain (2013)

De scène op zich stelt niet zo heel veel voor, maar het enige waar Michael Bay klaarblijkelijk talent voor heeft is het in beeld brengen van halfnaakte babes op hoge hakken. En hier hebben we een mooi voorbeeldje met de adembenemende Bar Paly die in een glitterend pakje haar wulpse vormen laat kronkelen op de beats van de muziek.


© Paramount Pictures


19. Lindsay Lohan in I Know Who Killed Me (2007)

Het goede nieuws is dat je de volledige film niet hoeft te bekijken om de uitdagende strip-act van Lindsay Lohan te kunnen aanschouwen. Want op het moment dat je denkt het ergste al gezien te hebben, duikt de film met elke scène nog verder de dieperik in. Maar op zich was de brave ‘Mean Girl’ / ‘Maggie Peyton’ aan de paal te zien slingeren wel een leuk moment, voldoende voor een 19de plaats.


© Sony Pictures Releasing


18. Jennifer Aniston in We’re the Millers (2013)

Inderdaad, de film is niet om aan te zien, maar deze 45-jarige Jennifer Aniston heeft toch nog steeds een strak lichaam, en haar strip-act mocht er wel zijn. En dan heb ik het enkel over deze scène, want haar vertolking van een stripper was al even onwaarschijnlijk als de vertolking van een hoertje door Julia Roberts in Pretty Woman (1990).

© New Line Cinema

17. Jamie Lee Curtis in True Lies (1994)
De 80’ties babe bij uitstek is toch wel Jamie Lee Curtis en in deze 90’ties film voert ze op iets oudere leeftijd wel een behoorlijk heet dansje op voor de ogen van Schwarzenegger. De erotische geladenheid van scène wordt even doorprikt met een beetje humor, wanneer Jamie haar “paal” mist en even op de grond dondert, maar de scène moet niet onderdoen voor haar aanstekelijke aerobic-moves in Perfect (1985).


© Twentieth Century Fox


16. Julie Michaels in Road House (1989)

Julie Michaels is een bezig bijtje. De dame was niet alleen te zien als blonde stoot in Road House maar tevens als een rondborstige vechtersbazin in Point Break, in een onvergetelijke scène waarin ze met de borsten bloot Keanu Reeves te lijf gaat. Wat weinigen weten is dat Michaels een ervaren stuntvrouw is geworden net na haar ontdekking in Road House. Ze heeft zelf “Jason” vermoord in Jason Goes to Hell: The Final Friday en Dwayne Johnson te lijf gegaan in The Scorpion King. Een paar jaar na Road House ging deze dame zelfs volledig uit de kleren voor A Time to Revenge (1997). Deze blondine moest gewoon in deze Top 20 verschijnen.


© Silver Pictures


15. Jessica Alba in Sin City 2: A Dame to Kill For (2014)

In vergelijking met de eerste Sin City, die en stuk beter scoort in dit klassement, lijkt deze stripact van Nancy een stuk meer aangekleed, maar daarom niet minder suggestief. Toch hadden we er iets meer van verwacht, en moeten we met enige verstomming concluderen dat niet Jessica Alba maar Eva Green de show steelt, en dat zonder flashy strip-act. Maar de act op zich verdiende hier wel een plaats in deze Top 20.

© Dimension Films / Miramax

14. Pamela Anderson in Barb Wire (1996)

Ook al moet dit waarschijnlijk één van de slechtste comic-adaptaties zijn, kan je niet omheen de strip-act van de rondborstige Pamela Anderson die zich voor de gelegenheid in een lederen pakje stak die net iets te strak bleek aan de decolleté. Bedenk daarbij nog een watervaldouche en een naaldhak die in het publiek wordt gesmeten, en de toon van de film is meteen gezet. Spijtig genoeg ging alles snel bergaf vanaf dit punt.


© Polygram Filmed Entertainment


13. Roselyn Sanchez in Yellow (2006)

Er zijn weinig mensen die deze halve independent film hebben gezien, maar zij die wel hebben geproefd Yellow zullen waarschijnlijk de strip-act van Roselyn Sanchez herinneren … is tevens het enige memorabele aan deze prent. De film is één reuze cliché van de stripper met het gouden hart die in bescherming wordt genomen door de club-eigenaar, geschreven en geproduceerd door Sanchez zelf. Als jullie echter een betere film willen zien met Roselyn, kan ik The Game Plan (2007) aanraden. Dwayne Johnson moet je er dan wel bij nemen.


© Sony Pictures Releasing


12. Olivia Wilde in Butter (2011)

Als je de geruchten mag geloven is Olivia Wilde een vrij verlegen meisje. In Butter merk je daar niet echt veel van. Olivia is tevens behoorlijk lenig en die kleine strip-act moest gewoon in deze lijst. Spijtig dat ook deze prent zelfs de prijs van een pakje boter niet waard is.


© The Weinstein Company


11. Rebecca Romijn in Femme Fatale (2002)

Rebecca Romijn is misschien niet dé beste actrice en haar carrière is nooit echt van de grond gekomen, maar die ene scène uit Femme Fatale zal niemand vergeten. Je hebt de indruk dat ze volledig uit de kleren gaat, maar uiteindelijk zie je bitter weinig, en toch is alles zo aanstekelijk. Spijtig dat het niet op een podium was, maar deze strip-act mocht hier ook niet ontbreken. En ja, het is opnieuw een Brian De Palma prent, hoe kon het ook anders.


© Epsilon Motion Pictures


***Related Post***
07/04/2024: Top 20 Meest Memorabele Strippers & GoGo Dancers part 2

6 Comments

 1. Arjen

  Zalig! Jennifer Aniston had ik er wel uitgesmeten, was echt te lachwekkend.

  Reply
 2. jofry

  Nice !!

  Reply
 3. Quantum

  Wat me is opgevallen dat al die actrices hun carrière niet meteen vooruit hebben geholpen met hun stripper rol.

  Reply
 4. Berten

  de originele Road House was zoveel beter dan de remake.

  Reply
 5. Strikeout

  Een lijstje die ik kan smaken 😉

  Reply
 6. Margot

  En waar zijn de stripper mannen?? 😀

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *