Sydney Sweeney schittert in de horror Immaculate

Sydney Sweeney heeft misschien niet zo’n goede beurt gemaakt in Madame Web (2024), maar ze straalde wel in de romcom Anyone But You (2023) en nu is ze te zien in de R-rated horrorfilm Immaculate (2024), een film die in het voorjaar van 2023 werd opgenomen, maar nu pas in de zalen komt.

© Neon / Just Entertainment

Korte inhoud: Cecilia (Sydney Sweeney) is een gelovige vrouw die een nieuwe functie krijgt aangeboden bij een gerenommeerd Italiaans klooster. Op het schilderachtige Italiaanse platteland krijgt ze aanvankelijk een warme welkom. Dit wordt echter al snel verstoord als het Cecilia duidelijk wordt dat haar nieuwe thuis een aantal duistere en gruwelijke geheimen herbergt. Na een paar korte dagen moeilijk verzorgingswerk te hebben gedaan, wordt Cecilia op mysterieuze wijze zwanger. Iedereen in het klooster verkondigt dat zij de wederkomst van Jezus Christus draagt. Cecilia’s leven wordt vanaf dat moment alleen maar vreemder.

Dankzij de stijgende bekendheid van “The White Lotus” en “Euphoria” begon haar ster-status te groeien en ik denk dat met het succes van haar recente films, deze horrorfilm zijn weg heeft gevonden naar de bioscoop. Het is een low-budget film van Michael Mohan die hier zijn tweede film heeft gemaakt met Sweeney in de hoofdrol.

De film lijkt ook een exploitation kantje te bezitten. Het is niet alleen R-rated voor de bloederige gruwel maar ook voor het vele naakt in de film. Er zit misschien geen seks in de film, maar er zijn lange scènes van nonnen die een bad nemen in krappe witte jurken, en loerende priesters die om elke hoek op de loer liggen en Cecilia ondervragen over haar maagdelijke status – alleen om de zuiverheid en waarheid te verifiëren. Immaculate heeft ook meer gore en bloedvergieten dan de meeste soortgelijke horrorfilms. Nonnen-exploitation uit de jaren ’70 lijkt al een tijdje terug in te zijn.

Sydney Sweeney deed in 2014 auditie voor deze film, maar het project kwam nooit tot stand. Jaren later nam ze de rol van producer op zich en nam contact op met de schrijver Andrew Lobel, verwierf en herzag het script, huurde een regisseur in, vond financiers en verkocht de film aan Neon. We zullen nog veel van deze dame horen. Immaculate is vanaf 20 maart 2024 te zien in de Belgische bioscopen.

*** Immaculate trailer ***


2 Comments

  1. Fran

    Het lijkt me goed. Ja, het is generiek, maar ziet er niet slecht uit.

    Reply
  2. Alexis

    Ziet er al beter uit dan The Nun 2 wat echt wel bagger was.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *