The Crow remake laat bloederige indruk achter in nieuwe trailer

En hier is dan de langverwachte trailer van The Crow (2024) onder de vleugels van Lionsgate. Vandaag is de officiële trailer verschenen, die ons een goed beeld geeft van wat we kunnen verwachten van de aankomende film die gebaseerd is op de gelijknamige stripreeks van James O’Barr.

© Lionsgate Films / The PR Factory

Korte inhoud: Soulmates Eric Draven (Bill Skarsgård) en Shelly Webster (FKA twigs) worden op brute wijze vermoord. Gegeven de kans om zijn ware liefde te redden door zichzelf op te offeren, gaat Eric op zoek naar wraak, waarbij hij de werelden van de levenden en de doden doorkruist om de verkeerde dingen recht te zetten.

Achter de camera zat regisseur Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman en Ghost in the Shell) en geschreven door de voor een Oscar genomineerde ‘King Richard’-scenarioschrijver Zach Baylin en William Schneider (Return to Silent Hill).

Ik ben zelf geen al te grote fan van Rupert Sanders en het ziet er naar uit dat hij zijn geheel eigen versie van The Crow heeft gemaakt. Ik ben in ieder geval tevreden dat hij er geen PG13 van heeft gemaakt en de brutaliteit heeft behouden vanuit de strips. Wat het origineel zo aantrekkelijk maakte, was niet alleen Brandon Lee of het verhaal, maar misschien wel op de eerste plaats zijn setting. Bijna elk shot vindt plaats in deze gotische donkere wereld waarin elke scène zich in een donkere kamer afspeelt of ‘s nachts terwijl het regent. The Crow (1994) met Brandon Lee had zijn eigen unieke sfeer en dat ondersteunde volledig het duistere verhaal over dood en wraak.

Deze versie lijkt iets meer afgelikt en stijlvol en een pak minder duister en vuil. En waar ik misschien nog het meeste aan stoor is dat het hoofdpersonage geen mysterieuze aantrekkingskracht heeft. Skarsgård vind ik een geweldige acteur, maar dit zou wel eens een verkeerde-casting kunnen zijn. Ik ben ook geen fan van de muziek in de trailer. Het is bizar dat The Batman (2022) er meer uitziet als een Crow film dan deze veel te lange (3 minuten) trailer. Maar kijk, we moeten toch proberen afstand te nemen van wat is geweest en de film beoordelen op zijn eigen verdiensten. De strip had een 80’s gothic sfeer, de eerste film een 90’s gothic esthetiek, deze film heeft een 2020’s touch. Op 5 juni 2024 komt de film bij ons in de zalen.

*** The Crow trailer ***


4 Comments

 1. Berten

  Dit is wat hedendaagse cinema doet met één van de meest stijlvolle, donkere en originele franchises. Dit voelt gewoon als als een nutteloze remake.

  Reply
 2. Christopher

  Ik was eerder hoopvol, maar nadat ik dit treinongeluk van een trailer heb gezien, weet ik echt niet waar de makers mee bezig waren. Het lijkt zo ver verwijderd van het bronmateriaal en zo onsamenhangend dat het een belediging is voor de originele film, de comic en het geheugen van Brandon Lees.

  Reply
 3. Aless

  Wow…ik heb net de hele film gezien met die trailer 😮

  Reply
 4. Glow

  Het heeft iets weg van een ordinaire vendetta film

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *