Kingdom of the Planet of the Apes gooit het over een andere boeg

Het is al een tijd geleden sinds Caesar zijn collega-apen hielp ontwikkelen tot de dominante soort op aarde. Mensen bestaan nog steeds, maar alleen ondergedoken, en dat is waar Kingdom of the Planet of the Apes (2024) verder gaat. De film werd geregisseerd door Wes Ball (The Maze Runner, Legend of Zelda) en geschreven door Patrick Aison, Josh Friedman en Rick Jaffa.


© Disney BeLux Press Office

Korte inhoud: Vele jaren na de gebeurtenissen uit de vorige film hebben de apen hun vestingen uitgebreid en zijn de mensen gereduceerd tot een wild ras. Sommige apengroepen gebruiken de doorgegeven kennis van Caesar om koninkrijken op te bouwen. Er is een apenleider die zich tegen andere groepen keert om menselijke technologie in handen te krijgen. Een andere aap zag zo’n groep tot slaaf gemaakt worden en wil de vrijheid tegemoet. Deze kruist het pad van een jonge mens.

De film zou op 8 mei 2024 bij ons in de zalen moeten uitkomen en we hebben al met onderstaande trailer een voorsmaakje van wat het zal worden. In ieder geval is het duidelijk dat de franchise uit een ander vatje zal tappen, en dat heeft dan weer te maken met de regisseurswissel. Matt Reeves had de vorige twee films geregisseerd maar gezien hij volop bezig was met de Batman sequel mocht Wes het project naar zich toetrekken met Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Peter Macon en William H. Macy in de hoofdrollen.

Een paar weken geleden was er echter een test-screening en naar verluidt was de feedback in Burbanks niet zo lovend. Blijkbaar waren de toeschouwers niet laaiend enthousiast en Disney maakt zich nu al zorgen over hoeveel marketingkosten ze nog aan deze productie zullen spenderen. Rise of the Planet of the Apes (2011) bracht wereldwijd 482 miljoen dollar op, de sequel Dawn of the Planet of the Apes (2014) deed daar nog een schepje op met een recette van 710 miljoen dollar. De laatste Apes film War for the Planet of the Apes (2017) moest tevreden zijn met een recette van 490 miljoen dollar en dit met meer productiebudget en een grotere opening. Verwachtingen zijn in ieder geval wat minder euforisch. Mocht deze film floppen (en geen 300 miljoen dollar kunnen ophalen) dan zou dat wel eens gevolgen kunnen hebben voor regisseur Wes Ball en zijn opkomende The Legend of Zelda film…maar zover zijn we nog niet. Kingdom moet uitkomen begin mei dus nu nog reshoots organiseren lijkt veel te kort op te bal dus benieuwd hoe ze dit zullen aanpakken.

*** Kingdom of the Planet of the Apes trailer ***

2 Comments

  1. Skylar

    Ik ben geen al te grote fan van CGI personages maar dit ziet er echt indrukwekkend uit! Ik ga deze wel gaan zien in de bios.

    Reply
  2. Fabian

    Ik hoop dat ze nog wat wijzigen kunnen aanbrengen aan de film, sucks wel dat de testscreening niet positief is verlopen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *