Regisseur vreest voor zijn carrière voor lugubere Evil Dead spinoff

Op Bloody Disgusting stond een interessant interview met Franse regisseur Sébastien Vaniček over zijn Evil Dead Spin-Off. Blijkbaar zou hij bezorgd zijn voor zijn carrière gezien de film misschien wel over de schreef is gegaan. Op de Franse site Konbini stond het volgende:

“Ik vertelde de studio dat ik een lugubere film wilde maken, een film die pijn doet, waar de toeschouwer getest zal worden. Ik ga alle horror die ik heb erin stoppen, het zal louterend zijn, en als ik mijn carrière niet heb verpest en ik er films achter kan blijven maken, ga ik verder met iets anders dan horror! Als alles goed gaat, kunnen we eind 2024-begin 2025 beginnen met filmen, voor een release die ik hoop voor Halloween 2025.”

De regisseur trok de aandacht nadat hij een aantal festivalprijzen in de Verenigde Staten. Dus kreeg hij een verzoek voor een meeting via Zoom. Eerst met Warner, daarna New Line en Ghost House Pictures. Hij kreeg al snel een e-mail van een producer die hem vertelde dat Warner een nieuwe, 100% originele Evil Dead film wilde maken, die geen verband hield met de rest van de saga. Ze hebben toen vanaf november heel veel gepraat, en vooral ook met Sam Raimi. Sam Raimi is werkelijk de enige producer in de Verenigde Staten die controle heeft over zijn franchise en hij gaf carte blanche aan de regisseur om de franchise in een nieuwe richting te sturen na de net onaardige horror Evil Dead Rise (2023).

Het wordt dus een film met een Frans tintje, zeker wanneer de filmmaker zich ook wil omringen met Frans talent en Franse post-productiehuizen. Ook al was de voorwaarde dat de film wel in het Engels zal zijn, maar met een of meer Franse karakters die Engels spreken. Het zal ook een film zijn die pijn zal doen, waar de makers de grenzen zullen aftasten van wat het publiek kan verdragen. Hij heeft eerder gezegd dat hij alle horror die er in hem zit erin wil stoppen, het zal louterend zijn. En daarom vreest hij wat voor zijn carrière want het zal een enorme hit worden of een kolossale misser. De bedoeling is een release voor Halloween 2025.

2 Comments

  1. Sinister

    De Fransen zijn goed in twee zaken, politiefilms en horror, en dus kan dit wel werken. De vorige vond ik al een interessante manier om de franchise verder te zetten nadat de derde Evil Dead film er toch wat over was qua clichés.

    Reply
  2. Liam

    Hopelijk komt de film ook uit in de bioscoop en niet opnieuw op streaming. Horror in de cinema is een must.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *