Christian Bale als het Frankenstein monster

Toen ik voor het eerste hoorde dat Christrian Bale in een Frankenstein film zou spelen, dacht ik meteen dat hij een geknipte Dr. Frankenstein zou zijn (al dan niet met zijn baard), maar blijkbaar zouden ze aan hem denken om het monster te spelen. En op zich is dat wel een vrij bizarre keuze gezien je bij het Frankenstein monster toch iemand van een zekere gestalte in gedachten hebt. Een soort Boris Karloff figuur (zie pic). Wel nu blijkt dat Bale met zijn 1m83 zowaar 3 cm groter is dan Boris Karloff, dus met de juiste Ron DeSantis schoenzolen kan hij wel voldoende groot lijken.

Christian Bale als het Monster – AI creatie

Het is niemand minder dan Maggie Gyllenhaal die de film zal regisseren en dit project zal haar tweede langspeelfilm worden na het schitterende psychologische drama The Lost Daughter (2021). Maggie zou zich voor deze film hebben gebaseerd op het boek van Mary Shelley, ook al heeft ze ‘The Bride of Frankenstein’ wel niet geschreven, en de korte inhoud lijkt toch eerder deze kant op te gaan.

Korte inhoud: Een eenzame Frankenstein (Christian Bale) reist naar het Chicago van de jaren dertig om de hulp in te roepen van ene Dr. Euphronius (Peter Sarsgaard) om een ​​metgezel voor zichzelf te creëren. De twee blazen een vermoorde jonge vrouw (Penélope Cruz) nieuw leven in en de bruid wordt geboren. Ze is zoveel meer dan war de makers in gedachten hadden en er ontstaat een vlammende romance, maar wekt ook de aandacht van de politie en een wilde en radicale sociale beweging.

Christian Bale heeft zelf toegegeven dat hij zijn haar moest afsnijden voor de rol en dus ben ik wel benieuwd hoe dit er allemaal zal uitzien, alsook hoe Penélope Cruz er zal uitzien als The Bride of Frankenstein. Bale is een gedreven acteur en ik vermoed dat hij zich wel zal storten in zijn transformatie, met misschien als uitzondering om echte schroeven in zijn hoofd te draaien. Dit is geen psychologisch drama maar eerder een soort gotische genrefilm, en dit is wel nieuw voor Maggie. Maar na het zien vaar haar debuutfilm heb ik er wel alle vertrouwen in. En ze zal concurrentie hebben want ook Guillermo Del Toro is bezig met een Frankenstein film, met de toekomstige nieuwe Superman Jacob Elordi als Het Monster en Oscar Isaac als Dr. Victor Frankenstein. En dit allemaal nadat Poor Things (2023) als een halve herwerking was van Frankenstein. Ja, Frankenstein (althans het oorspronkelijke werk) is publiek domein.

9 Comments

 1. Daan

  Dus één bizarre Frankenstein film en één echte horror Frankenstein film.

  Reply
 2. Jan

  Christian is één van de betere acteurs in Hollywood en zelfs al is het script niet overtuigend, hij zal altijd wel een sterke vertolking neerzetten.

  Reply
 3. Alex

  Een Warner Bros film …laten we hopen dat er een making of crew op de set zal staan in het geval dat ze deze film opnieuw dumpen.

  Reply
 4. Silver

  Die film zal ook afgeschreven worden voor een tax-return.

  Reply
 5. Robert

  Straight to streaming als je het mij vraagt.

  Reply
 6. Terrell

  Die van Del Toro zal waarschijnlijk de beste Frankenstein film zijn ooit is gemaakt, aangezien het één van de weinige is die trouw zal blijven aan het bronmateriaal. Bovendien is het Guillermo Del Toro en hij zei dat dit de grootste inspiratiebron voor zijn carrière was. Deze film zal geweldig worden. Anderzijds, Bale is een geweldig acteur.

  Reply
 7. Vik

  The Bride of Frankenstein dus … zit hier iemand op te wachten? Waar is de originele content???

  Reply
 8. Tim

  Ik kan me niet herinneren dat Frankenstein ooit kaal was.

  Reply
 9. Blackmoon

  Doe mijn maar Guillermo del Toro!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *