Nintendo maakt zich klaar voor een Zelda verfilming

Nintendo officieel bevestigd dat het samenwerkt met Sony Pictures om één van de meest baanbrekende franchises, The Legend of Zelda, naar het grote scherm te brengen in een live-action filmadaptatie. De grote filmproducent Avi Arad zal de film voor Sony produceren samen met Nintendo’s eigen Shigeru Miyamoto. De film zal geregisseerd worden door Wes Ball, die de Maze Runner-films regisseerde, evenals de komende Kingdom of the Planet of the Apes (2024). Het zijn de ambities van de game-uitgever om meer van hun IP’s te verfilmen na het succes van de Super Mario Bros.-film.

The Legend of Zelda is een actie-RPG-avonturengame-franchise ontwikkeld en uitgegeven door Nintendo. De serie draait om de verschillende incarnaties van Link, een moedige jongeman van het elfachtige Hylian-ras, en prinses Zelda, een magische prinses binnen de bloedlijn van de godin Hylia, terwijl ze vechten om het magische land Hyrule te redden van Ganon, een kwaadaardige krijgsheer die demonenkoning werd, de belangrijkste antagonist van de serie. Ganon wil de Triforce, een heilig relikwie achtergelaten door de drie godinnen die Hyrule hebben gecreëerd, gebruiken om de wereld opnieuw te maken naar zijn eigen duistere beeld. Wanneer ze samen worden gebracht, kan de kracht van de Triforce elke wens van de gebruiker vervullen. Als iemand met een hart dat geen evenwicht heeft tussen de drie deugden Macht, Moed en Wijsheid echter probeert de Triforce aan te raken, zal het zich in drie driehoeken splitsen en een band opbouwen met drie mensen wier hart de vereiste deugd belichaamt. Hoe ze zoets allemaal willen gaan verfilmen is nog niet duidelijk.

Er is echter wel groot verschil tussen Mario Bros wat een anime was en een live action film en het valt nog af te wachten of de Zelda live action film. Zelfs de Sonic the Hedgehog (2020) had zijn hoofdpersonage in 3d-animatie. Indien je hier volledig live-action gaat heb je in wezen een soort Lord of the Rings -achtige fantasy film. Heb geen idee hoe ze een live-action Zelda willen aanpakken en dat het resultaat er niet uitziet als fanfic-cosplay. Een animatiefilm had wel een geweldige kans geweest

Naar verluidt zou Tom Holland in de running zijn voor de rol van Link. Maar ook Jacob Tremblay zou een kan hebben om één van de hoofdrollen te spelen. En voor de rol van Zelda lijkt er maar één actrice echt geknipt voor de rol en dat is Hunter Schafer (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes).

Of er effectief een Nintendo Cinematic Universe zal komen zal afhangen hoe deze films zullen varen. Dit kan een hit worden maar tevens zwaar floppen. De Classic Universal Monsters mocht al opdoeken na The Mummy (2017), ook al waren er plannen voor een hele reeks films met Dracula, Frankenstein, The Raven, Werewolf of London,… Wat denken jullie, zal een live-action Zelda film kunnen werken?

4 Comments

 1. Aless

  Als ze Hunter Schafer kunne strikken voor de rol dan lijkt deze productie wel op de goede weg. Zij is gewoon geweldig!

  Reply
 2. Yuliana

  Yes! Dit is geweldig. Nu nog Bryan Cranston overtuigen voor de rol van Ganon!

  Reply
 3. Samuel

  Dit zal waarschijnlijk aanvoelen als een vrij geformateerde Marvel-film.

  Reply
 4. Terrell

  Zal een beetje afhangen van het startbudget maar dit kan wel visueel boeiend worden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *