Gina Carano en Elon Musk gaan Disney en Lucasfilm aanklagen

Was het fout van Disney om Gina Carano te ontslaan van “The Mandaorian” serie (pic) omwille van een aantal misplaatste tweets? Volmondig ja. Gina heeft niemand vermoord, mishandeld of seksueel misbruikt. Gina heeft een rechts-conservatieve kijk op de samenleving en heeft wat mij betreft het recht om de wereld ook zo te benaderen op social media. Was Gina dom om zo fel tekeer te gaan op social media? Natuurlijk. Ze was onder contract bij Disney, het was te verwachten dat ze hiervoor aangesproken zou worden, en naar verluidt was dat ook het geval en heeft ze volhard in de boosheid.

Gina Carano

In ieder geval zitten de twee in een impasse en klaagt Gina Carano nu Disney en Lucasfilm aan wegens discriminatie en onrechtmatige beëindiging van een contract. Carano beweert in een klacht die dinsdag bij de federale rechtbank van Californië is ingediend dat ze is ontslagen vanwege het uiten van “rechtse meningen” op sociale media en vraagt om een gerechtelijk bevel dat Lucasfilm zou dwingen haar te … hercasten. Meer nog, Elon Musk, die zijn belofte waarmaakt om de juridische rekening te betalen voor gebruikers die beweren dat ze zijn gediscrimineerd vanwege hun activiteiten op zijn platform, helpt de rechtszaak via X te financieren.

Advocaten vragen al verschrikkelijk veel geld, laat staan in een rechtszaak tegen Disney en Lucasfilm, dat zal vrij snel in de honderd-duizenden lopen. Elon Musk lijkt geld te schijten dus dit kan er nog wel bij. In een verklaring zei Joe Benarroch, hoofd bedrijfsvoering van X: “Als teken van de toewijding van X Corp aan de vrijheid van meningsuiting, zijn we er trots op om financiële steun te bieden voor de rechtszaak van Gina Carano, waardoor ze de mogelijkheid krijgt om rechtvaardiging te zoeken voor haar rechten op vrije meningsuiting op X, en het vermogen om te werken zonder pesterijen, intimidatie of discriminatie.” In een verklaring ter verduidelijking van de post op X zei Carano dinsdag: “Mijn woorden werden consequent verdraaid om mij als alt-rechtse extremist te demoniseren en te ontmenselijken.”

Laat ik duidelijk zijn, Gina zal niet terugkomen naar The Mandalorian en deze rechtszaak lijkt meer op een laatste stuiptrekking van iemand die een filmster-carrière in de palm van haar hand had met Deadpool en Mando, en het allemaal zag wegsmelten als sneeuw voor de zon. Gina heeft dan maar moeten aankloppen bij Ben Shapiro en met hem heeft ze Terror on the Prairie (2022) gemaakt en deze film heeft zo goed als niks opgebracht. Ik wens haar een mooie schadevergoeding, maar een filmcarrière in Hollywood lijkt moeilijk. Maar niets is onmogelijk. Een mogelijke piste zou kunnen zijn om terug de fitness te gaan en dichter bij dat MMA figuurtje te komen en zo ook “stunt-klaar” te zijn voor een combat-film. Misschien zit er nog een vrouwelijke Taken film in het verschiet in productie van Luc Besson. Gina is een MMA kampioene geweest, en gezien het opduiken van McGregor in Road House (2024) zie ik niet in waarom zij ook niet kan opduiken in dergelijke films.

1 Comment

  1. Berten

    Een vrouwelijke Road House met een MMA ster was ooit geprobeerd met Rhonda Rousey maar haar acteerwerk deed de studio twijfelen. Gina is nu ook niet meteen een bevlogen actrice en ja ik heb haar laatste film gezien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *