Keert Thanos terug naar de MCU?

Laten we hopen dat het om een flauwe grap gaat, maar volgens Josh Brolin zouden er gesprekken aan de gang zijn om Thanos terug te brengen naar de MCU. Dat stond althans te lezen in Comic Book. Anderzijds zou dit effectief wel een oplossing bieden voor de gevallen villain Kang the Conqueror, die ons niet alleen een teleurstellende Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) bracht maar waarvan tevens de acteur Jonathan Majors nog eens af te rekenen had met mishandeling en intimidatie van zijn vriendin. Deze ‘golden boy’ zullen we dus niet snel terug zien.

Er waren eerder geruchten dat Dr. Doom dan maar zijn intrede zou maken gezien het weinig waarschijnlijk is dat een andere zwarte acteur de rol van Kang zou inpikken, en een blanke acteur casten zou al compleet verkeerd geïnterpreteerd worden. Thanos heeft het voordeel dat hij geen introductie meer nodig heeft. Maar, in de huidige tijdlijn van de MCU is Thanos wel degelijk herleid tot as en het zou me verbazen dat het publiek een zoveelste heropstanding zou goedkeuren. Tevens, de nieuwe MCU zal op zijn eigen benen moeten staan. Het heeft geen zin om oude acteurs opnieuw op te voeren, daarvoor is het al te laat. Sorry voor de spoilers maar Iron Man is dood, Cap is op pensioen, Black Widow is dood en Hulk geeft geen zin in geweld en wil liever genieten van het leven. Thanos zou zelf tegen Marvel zeggen: “You Couldn’t Live with Your Own Failure, Where Did that Bring You? Back to Me.”

Maar omdat Avengers: Secret Wars (2027) gaat over de vernietiging en het herschapen van het multiversum, is het niet onwaarschijnlijk dat Marvel Thanos terug zou kunnen brengen (als een andere variant natuurlijk). Het lijkt een hopeloze zet maar alles is mogelijk in de multiverse. Hij zal zelfs een bondgenoot van The Avengers kunnen zijn. Er zullen wel heel wat fans zijn die hier voor recht springen, maar ik blijft die heropstandingen uit de dood zo platvloers dat ik er een hekel aan heb. Wat vinden jullie hiervan?

3 Comments

  1. Stef

    “You Couldn’t Live with Your Own Failure, Where Did that Bring You? Back to Me.”

    Thanos kon het niet beter zeggen :)))

    Reply
  2. Spupt

    Triest.

    Reply
  3. Ronald

    Indien Deadpool 3 flopt zal het ‘boeken toe’ zijn voor veel Marvel projecten

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *