Krijgen we binnenkort een Peaky Blinders film?

Het zal moeilijk worden om Cillian Murphy te strikken voor een nieuwe seizoen van “Peaky Blinders” gezien hij vermoedelijk een Oscar-genomineerde acteur zal zijn die grotere projecten zal toegeworpen krijgen, al dan niet met Christopher Nolan. Maar de showrunner Steven Knight is druk in de weer met een script voor een langspeelfilm over Thomas Shelby. Dat nieuws stond te lezen op RadioTimes.

De bedoeling is zelfs om dit jaar nog in productie te gaan. De serie had in ieder geval een sterk einde in aflevering 6 van het zesde seizoen van de reeks, maar ik begrijp dat er wel voldoende fans zijn die deze figuren nog wel eens willen terug zien. Ik vermoed dat de film verder zal gaan met het het verhaal en niet alles overhoop zal gooien. Maar meer details over de inhoud weten we op dit ogenblik nog niet. Knight zou ook bezig zijn met de ontwikkeling van een Star Wars film – ja, wie niet tegenwoordig – genaamd Star Wars: New Jedi Order, wat eigenlijk de Rey film zou moeten zijn waarover iedereen spreekt. Maar deze film zou geregisseerd worden door Sharmeen Obaid-Chinoy, die eigenlijk zo goed als geen relevante filmervaring heeft om een dergelijk project te leiden, laat staan om Star Wars terug op de rails te zetten na de vele teleurstellingen. Het feit ook dat Disney eerst heeft ingezet op de Mandalorian film zegt ook veel.

De Peaky Blinders (2025) film zou geregisseerd worden door de tv-regisseur Tom Shankland die bij heel wat series wel 1 of 2 afleveringen heeft opgenomen, maar nooit op een aflevering van “Peaky Blinders”, dus op zich is dat wel wat een vreemde keuze. De man heeft geen langspeelfilm gemaakt sinds 2008 en dat was voor de B-film The Children (2008). Dus het zou me echt verbazen dat Cillian overtuigd zal kunnen worden om nu met een tv-regisseur in zee te gaan na zijn Oppenheimer (2023) mega-succes. Maar we zullen zien hoe dit project evolueert. Mijn inschatting is dat het verre van zeker is dat dit project ooit het daglicht ziet in deze omstandigheden. Indien ze een talentvol filmregisseur kunnen strikken of iemand die de finale episodes van “Peaky Blinders” heeft geregisseerd, dan is dat een andere zaak.

Cillian Murphy zelf heeft interesse vertoont in een film ‘als er meer verhaal is om te vertellen’. Hij sluit de deur niet maar ik denk dat hij wel weggeblazen wil zijn door wat op papier staat. En dat komt dan ook nog de vraag wie deze film zal financieren? BBC? Indien je een bioscoopfilm wil maken, wat vermoedelijk toch de bedoeling is, met een sterk als Cillian, dan ga je toch het budget van één seizoen er tegenaan moeten zwieren. En wie zal de film dan verdelen? Daarover is ook geen duidelijkheid, en zonder filmstudio heeft dit project weinig slaagkansen. Ofwel stap je af van een bioscoopfilm en sluit je een deal met Netflix die nu al de serie op zijn platform heeft. Het is één zaak op de productie te financieren, een andere zaak om de film te promoten en te verdelen, en Netflix weet als geen andere filmentiteit om een film te promoten. Hoe dan ook, laat ik eindigen met een positieve noot: Thomas Shelby is nog niet dood en begraven.

1 Comment

  1. Kons

    Ik heb een beter idee, cast gewoon Cillian Murphy in een Star Wars film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *