John Wick regisseur Chad Stahelski interesse in Star Wars film

Wij moeten hier nog een review schrijven over Zack Snyder’s Rebel Moon (2023) en om eerlijk te zijn waren we niet meteen in de wolken. Visueel ziet het er allemaal heel overtuigend uit, maar het verhaal is toch niet van het niveau die we hadden verwacht; de karakters zijn filterdun, er is zo goed als geen intrige op spanning en ik krijg koppijn wanneer ik regisseur hoor praten dat er nog een R-rated director’s cut zal volgen alsof dit het probleem zal oplossen. En de sequel op Rebel Moon moet dit jaar nog uitkomen of er gaan al stemmen op voor een nieuwe Star Wars film in regie van een regisseur die vooral uitblinkt met zijn production design.John Wick regisseur Chad Stahelski heeft interesse om een Star Wars film te maken, dat zei hij letterlijk op de Josh Horowitz podcast. Wij zijn grote fan van de John Wick films en gezien de regisseur ons nog niet heeft ontgoocheld zou dit misschien wel een Star Wars film zijn die Disney nodig heeft. Er zijn al heel wat speculaties geweest over toekomstige Star Wars films, maar los van name dropping is er eigenlijk weinig concreets, buiten misschien de Mandalorian film, wat toch niet meteen de slimme zet zou zijn.

Wij hadden eerder al geopperd dat een Rey film misschien wel de beste optie is, en waarom niet in regie van een John Wick regisseur. Uiteraard heeft Chad Stahelski al te kennen gegeven zelf wat ideeën te hebben, maar dit zou in ieder geval wel potentie kunnen hebben. Een bekend gezicht introduceren in een nieuwe trilogie is ideaal om een deel van de fans aan te spreken en de filmstijl van Stahelski kan een nieuw publiek binnenhalen, naast Daisy Ridley ietwat te transformeren.

Er is heel veel kritiek op de laatste 3 Star Wars films, en wij hebben dat in onze reviews ook duidelijk gemaakt, maar de schuld ligt niet bij Daisy Ridley. Zij heeft het scripts niet geschreven. En ik vind haar best wel goed gecast. In ieder geval heeft Lucasfilm nood aan een film die het vertrouwen in de franchise kan herstellen. Zack Snyder had dat kunnen zijn, maar dan met een ander/beter scenarist. Chad Stahelski kan het misschien beter. Maar wat denken jullie?

1 Comment

  1. Mitch

    Zack Snyder heeft zijn sollicitatie er niet gemakkelijker op gemaakt maar uiteraard hem! De lightsaber-fights kunnen er alleen beter op worden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *