Mandalorian film wordt de nieuwe Star Wars/Disney flop

Het lijkt of ze bij Disney, en meer precies bij Star Wars, maar niet leren uit hun fouten. Toen ik het nieuws vernam dat niet eerst de Daisy Ridley Star Wars film gemaakt zou worden maar wel de Mandalorian film in plaats van een 4de seizoen van de serie, had ik zoiets van … WTF?! Ik dacht deze zomer zelfs dat dit project nooit het daglicht zou zien, maar kijk.

Ja, de Mandalorian is een goede reeks, althans de eerste twee seizoenen. Maar het IS EEN TV-SERIE! Dit komt nog niet aan de knieën van om het even welke Star Wars film qua box-office recette! Dit is een serie gemaakt voor tv-kijkers die beschikken over een Disney+ abonnement en die nog eens de 3 seizoenen hebben gezien. Dit is echt wel een niche-pbliek en met een niche publiek haal je geen monster-opbrengsten aan de box-office. Komt daar nog bij dat er geen grote namen zijn voor de camera als achter de camera. Met alle respect voor Pedro Pascal, maar hij is een tv-acteur. Een uitstekende tv-acteur, maar al zijn vertolkingen op het witte doek waren toch maar teleurstellend. The Bubble (2022)?? We Can Be Heroes (2020)?? Wonder Woman 1984 (2020)?? The Equalizer 2 (2018)?? Elk van deze films liggen ver beneden de box-office van 200 miljoen wereldwijd en het zijn ook nog eens matige tot slechte vertolkingen. Hoe in hemelsnaam, na de crisis van de laatste jaren waarin Disney zit, kom je naar buiten met het “originele idee” om geen 4de seizoen maar wel een film te maken over The Mandalorian met een langspeelfilm-groentje als Dave Filoni. De enige langspeelfilm die hij heeft gemaakt was de animatiefilm Star Wars: The Clone Wars (2008) en deze film heeft een Metascore van 35%!

Pedro Pascal loopt dan ook nog eens in een harnas rond, dus zelfs de acteur met de meeste naambekendheid zullen we zelfs niet zien op de posters. Kijk, hadden ze nu naar buiten gekomen met: er komt een standalone Mandalorian film in regie van Anthony Russo en Joe Russo, die een compleet nieuwe weg inslaan mét Pedro Pascal, dan had ik misschien nog half aan boord kunnen zijn. Dit ruikt echter naar een aangekondigde flop, zoals The Marvels (2023) dat was. Wie zit hier op te wachten buiten die hardcore fans van de serie? Wie?

Wat ze werkelijk hadden moeten doen, was Daisy ‘Rey’ Ridley een kans geven, samen met een regisseur die geen politieke spelletjes wil spelen maar simpelweg een meeslepend verhaal wil vertellen. Creëer een film waarin Rey overtuigd is dat de enige manier om de duistere kant echt te begrijpen en te verslaan is door deze te omarmen. Laat Rey zien die een controversiële beslissing neemt door zich te verdiepen in de verboden aspecten van de Force, in een poging zich bij de duistere kant aan te sluiten om deze van binnenuit te vernietigen. Introduceer een nieuwe Dark Lord of breng Darth Maul terug! Er ligt potentieel voor een nieuwe trilogie, maar ze moeten erin geloven. Helaas worden zowel Disney als Star Wars en Marvel geleid door mensen die daar eigenlijk niet thuishoren, en zolang ze dat probleem niet aanpakken, zullen ze blijven modderen in dit post-Covid-tijdperk.

Update 09/01/2024: Het ziet er naar uit dat Jon Favreau, de regisseur van de eerste twee Iron Man films werd gevraagd om de Mandalorian film te regisseren. De film zal The Mandalorian & Grogu (202?) heten. Iedereen dacht dat Dave Filoni de film zou regisseren maar Disney zet dan toch een FILM-regisseur op het project in plaats van een TV-regisseur. Hoe dan ook, ik blijf mijn reservaties hebben over deze “eerste nieuwe Star Wars” film. De Disney+ abonnees zullen misnoegd zijn dat ze nu moeten betalen voor de film in plaats van gratis seizoen 4 te zien en de mensen die geen Disney+ hebben zullen zich afvragen: “Who the fuck is Grogu?” En “moet ik nu een een Disney+ abonnement hebben om deze film te kunnen volgen?”

1 Comment

  1. Bloody Mary

    Ik weet niet of Rey een beter idee is, zeker na de teleurstellende laatste Star Wars films. Ik denk dat ze alles gewoon wat moeten laten afkoelen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *