Kevin Spacey maakt zijn comeback in de thriller Control

Beetje bij beetje komen de projecten terug maar het is nog een lange weg te gaan voor de man die in een #MeToo storm terecht kwam waar maar geen einde aan kwam. Onschuldig verklaard over de ganse lijn en nu ’te horen’ in de independent film Control (2023), geschreven en geregisseerd door Gene Fallaize.

Korte inhoud: De Britse minister van Binnenlandse Zaken Stella Simmons (Lauren Metcalfe) rijdt op een avond naar huis terwijl ze een affaire heeft met de premier (Mark Hampton). Een mysterieuze man (Kevin Spacey) kaapt op afstand haar zelfrijdende auto en dwingt haar tot een razernij door Londen.

Het is een beetje bevreemdend allemaal, want ja, (1) een meervoudig Oscar-winnaar te zien in een audio-rolletje, in een (2) vermoedelijk B-film van een regisseur die geen beeldenvirtuoos lijkt te zijn op basis van de eerste trailer die deze film (3) vermoedelijk heeft gemaakt mét Kevin Spacey om toch de nodige aandacht naar zijn film te treklken – en kijk het is gelukt. Maar ik kan nog niet oordelen over Control gezien ik deze nog moet bekijken. Wat ik wel kan zeggen is dat we dergelijke films al vaker hebben gezien waarin we een personage volgen wiens vrijwel enige tegenspeler een stem is aan de andere kant van de lijn. Ik denk aan Buried (2010), Phone Booth (2002), Locke (2013) of nog die Zuid-Koreaanse film die ik recent nog heb gezien op het BIFFF 2023 genaamd Drive (2023), over een beroemde influencer die wordt ontvoerd, opgesloten in de kofferbak van een auto en gedwongen om donaties van haar volgers te bekomen als losgeld.

De beste stem-acteur in een thriller tot op heden was deze van Ted Levine in Joy Ride (2001), waarvan nog tweede waardeloze sequels werden gemaakt. In de film speelt hij een trucker die via een intercom communiceert met 2 jonge mannen die hem een toer lappen. In de film zien we nooit de acteur zelf. Op het einde komt zijn personage wel tevoorschijn als een zwaarlijvige man, maar dit was niet Ted Levine. Hij werd pas bij de productie gebracht tijdens post-productie.

Kevin Spacey’s Gore Vidal film voor Netflix zal vermoedelijk nooit meer het daglicht zien, niet alleen omdat Netflix in een financieel conflict ligt met Spacey maar ook nog eens omdat het personage in de film flirt met een veel jongere man, en dit uiteraard verkeerde insinuaties zou brengen. Ik hoop dat ze deze film alsnog zullen uitbrengen gezien het met zijn 33 miljoen dollar productiebudget zeker geen low budget film was, maar er is meer kans dat we het afgevoerde Batgirl te zien zullen krijgen dan deze film.

*** Control trailer ***


1 Comment

  1. Bjorn

    De film zal sucken maar blij dat hij een tweede kans krijgt. Hopelijk zien we hem meer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *