De coming of ‘rage’ horrorkomedie Lisa Frankenstein

Hier hebben we een film geregisseerd door Zelda Williams – de dochter van de overleden komedielegende Robin Williams – en geschreven door pittige dialoogwizard Diablo Cody (Jennifer’s Body). Lisa Frankenstein (2024) wordt in de States uitgebracht door Focus Features en ondanks de film met bescheiden middelen is gemaakt heeft het toch een ronkende naam kunnen strikken met Carla Gugino.

Korte inhoud: Een coming-of-RAGE-liefdesverhaal over een tiener (Kathryn Newton) en haar verliefdheid (Cole Sprouse), die toevallig een lijk is. Nadat een reeks gruwelijke omstandigheden hem weer tot leven hebben gebracht, beginnen de twee aan een reis om liefde, geluk en een paar ontbrekende lichaamsdelen te vinden.

Eerlijk gezegd vertrouw ik op de smaakpapillen van Diablo Cody als scenariste. Natuurlijk, de helft van haar films zijn van bedenkelijke kwaliteit maar vaak komt ze vernieuwend en sterk uit de hoek. Er zijn twee zijden aan deze scenariste, enerzijds de meer commerciële kant (Ricki and the Flash, Paradise) en anderzijds geweldige pareltjes (Juno, Tully, Young Adult). Wat betreft de regie, we zullen moeten afwachten want Zelda’s werk is nu niet meteen iets wat me de voorbije jaren is opgevallen. De casting van de 31-jarige Cole Sprouse als een “teenager” voelt wel wat vreemd aan. En Kathryn Newton (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) is een 26 jarige jonge vrouw en ook al niet meteen een teenager. Maar soit. Wat mij niet helemaal kon overtuigen was de sfeer van de film. Het is heel cliché gemonteerd – ik heb de indruk dat heel wat komedie trailers gemaakt worden door AI – en bij momenten leek het op de B-versie van Warm Bodies (2013). Of erger, een reanimatie van My Boyfriend’s Back (1993) met een snuifje van Beetlejuice.

Ik denk ook dat deze film bedoelt is voor 16-22 jarigen, en wil nu net dat dit ook de generatie is die nog het meest naar de bioscoop gaat. Dus wie weet kan de film nog indruk maken. We moeten wel nog wachten tot 9 februari 2024 en op dit ogenblik is het nog niet zeker of de film ook bij ons een bioscooprelease zal krijgen via Universal.

*** Lisa Frankenstein trailer ***


1 Comment

  1. Arte

    Trailer is wel grappig, ook al heb ik Warm Bodies gezien en lijkt dit er wel fel op.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *