David Fincher’s film The Killer binnenkort op Netflix

Op 10 november 2023 kunnen we The Killer (2022) zien, de nieuwe film van David Fincher. In de thriller zien we Michael Fassbender en Tilda Swinton in de hoofdrollen in deze tweede volledige speelfilm voor de streamingdienst na Mank (2020).

Korte inhoud: Een eenzame en koelbloedige man (Michael Fassbender), methodisch en niet gehinderd door scrupules of spijt, een moordenaar die wacht in de schaduw, uitkijkend naar zijn volgende doelwit. En toch, hoe langer hij wacht, hoe meer hij denkt dat hij gek wordt, zo niet zijn kalmte. The Killer is een brutaal, bloederig en stijlvolle noir-film van een professionele huurmoordenaar die verdwaald is in een wereld zonder moreel kompas. Dit is een case study van een man alleen, tot de tanden bewapend en langzaam gek wordt.

The Killer markeert ook een reünie tussen de regisseur en zijn Se7en-scenarist Andrew Kevin Walker, die een script schreef op basis van de gelijknamige Franstalige graphic novel van Alexis Nolent.

‘Een huurmoordenaar met een existentiële crisis’; dit lijkt echt iets voor Fincher. Het zal de eerste keer zijn dat de regisseur terugkeert naar het bloedvergieten op het scherm sinds Gone Girl (2014), als je zijn bijdrage aan verschillende afleveringen van zijn “Mindhunter”-serie voor Netflix niet meetelt.

Naar verluidt zou The Killer een beetje een passieproject voor Fincher zijn, die al minstens 14 jaar pogingen heeft ondernomen om de strip te adapteren. Hoewel het ooit bijna in productie was bij Paramount met Brad Pitt in de hoofdrol, weigerde de studio om onbekende redenen, en de regisseur bracht het naar Netflix als onderdeel van zijn vierjarige deal met de streamer die in 2020 begon. Voorheen noemde Netflix het “provocerend en interessant” en voegde eraan toe: “Het is echt een leuke, grote film in de handen van een van de beste filmmakers.” Ik ben hier zo benieuwd naar …

*** The Killer trailer ***


3 Comments

 1. Johan

  Ik heb er lang geleden een paar albums van gelezen en vond het erg goed. Ook de tekenstijl (niet te vergelijken met de hier gebruikte afbeelding) sprak me erg aan.

  Reply
  1. Johan

   Ik hoop overigens wel dat ze het sfeervol en slow-paced houden en niet een fast-paced miskleun zoals bij Red gebeurde.

   Reply
 2. It's all Good

  Love the comic! Echt blij dat Fincher dit wil verfilmen. Ook al had ik misschien wel liever een serie willen zien.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *