Een vervolg op Se7en

Gisteren kreeg “De Ultieme FilmBlog” zijn 100’000e bezoeker over de vloer op zijn nog jonge leeftijd van 294 dagen. Met deze bedank ik alle boys en girls die zich regelmatig eens komen verwennen met wat filmnieuws. Houden zo, want ik ben nog niet van plan ermee te kappen. Zeker niet na het lezen dat er misschien een Se7en 2 in de maak is. Een project die ik toch toch een belangrijk plaatsje zal krijgen tussen de andere coole filmprojecten. De eerste Se7en is een briljant staaltje genre-cinema, met een schitterend scenario van Andrew Kevin Walker en een uitgekiende regie van David Fincher. Veel politie-thrillers hebben nadien geprobeerd om de parel na te bootsen. Het grofste voorbeeld daarin was de plagiaat-film Resurrection met mr. Highlander Christopher Lambert in de hoofdrol.

Maar blijkbaar zou Fincher niet onmiddellijk interesse hebben in het voorgestelde concept, en daar kan ik inkomen. Volgens de berichtgevingen wilden ze eigenlijk van Morgan Freeman een soort helderziende maken. Wat??? Neen ! Wat mij zou interesseren is wat er verder gebeurt met Det. Mills (Brad Pitt) die naar de gevangenis zal gaan. Misschien houden de moorden nog niet op en zal Somerset opnieuw de hulp nodig hebben van Mills. Kijk, dat is wat ik wil zien! Maar volgens Fincher was dit wat hij voorgeschoteld kreeg op een studio meeting. In een interview met Freeze Dried Movies zei Fincher het volgende:

“I read a script two or three years ago that they wanted to make the sequel to Se7en. It didn’t make a lot of sense to me. They wanted Morgan to have become clairvoyant in some way and that was the way he was now solving serial-killer cases! And I was like, ‘Well, that’s handy!’ Its the kind of high concept you worry about.”

Dit is dus inderdaad klinkklare nonsens. Enerzijds moet niet alleen Morgan Freeman maar ook Pitt bij het verhaal betrokken worden, anders vrees ik dat het een Along Came a Spider of Kiss the Girls zever zal worden. Daarnaast moet Fincher betrokken worden bij het project, dus moet er werk gemaakt worden van een ijzersterk scenario. Andrew Kevin Walker zit al veel te lang op rust dus zou hij voor het project kunnen aangesproken worden.

***Related Posts***
14/02/2007: Zodiac afbeeldingen
28/07/2006: Een verjongingskuur voor Brad Pitt
18/02/2006: Gary Oldman in Zodiac én de 5de Harry Potter film
25/10/2004: Benjamin Button, een nieuwe film van David Fincher

7 Comments

 1. |sm|

  laat ons hopen dat fincher zijn slag thuis haalt.
  ik heb ook absoluut geen zin in een helderziende freeman!!
  en ik heb ook geen zin in een sequel zonder fincher!

  Reply
 2. karen

  ik heb ook geen zin in een sequel zonder brad pitt 🙂
  misschien is het wel leuker om een prequel te maken ipv een sequel, maar eerlijk gezegd ik vrees dat fincher andere dingen gaat doen dan seven 2. Hij is al bezig met een film over een seriemoordenaar, Zodiac, ik denk niet dat hij er twee op een rij zal doen. Maar laten we natuurlijk hopen van wel 🙂

  Reply
 3. dave

  ik zie een sequel wel zitten en ik kan direct een paar leuke plotwendingen bedenken, vertrekkende van Mills in het gevang. Als het een prequel zou worden dat ga je een keuze moeten maken ts. Mills (Pitt) of Somerset (Freeman), want deze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in se7en.

  Reply
 4. |sm|

  mijn voorkeur gaat ook uit naar een sequel. en idd geen slecht id met mills in de gevangenis en de moorden die doorgaan enzo… maar langs de andere kant is zoiets ook een beetje een te typisch uitgangspunt (maar ze kunnen dan proberen om ervoor te zorgen dat de film zodanig goed is dat niemand zich daar aan stoort!) 🙂

  Reply
 5. dave

  is uiteindelijk een klassieke genre film. Serial killer vs. buddy cops. Hij is hen steeds te snel af, maar de flikken winnen terrein en kunnen hem inrekenen. Het verrassende aan se7en was de resolutie die perfect paste in de premisse van de film en een schitterend dilemma leverde op het einde. Mills heeft gezondigd en zal boeten in gevang en datgene wat gebeurd is met zijn zwangere vrouw elke dag herleven in een cel van 2 op 3 met een psychopaat in zijn stel die hem elke dag probeert te bespringen.

  Als er een vervolg komt, en ik weet dat dit heel tricky is, dan zou je kunnen vertrekken van Somerset die Mills nodig heeft voor het oplossen van een andere zaak …

  Reply
 6. |sm|

  en dan moet mills weer samenwerken met een vrouwelijke stagiaire of ’t een of ’t ander (als’t maar jong, rondborstig en vrouwelijk is) en dan is’t in’t begin natuurlijk constant koekenbak en op’t einde dan weer allemaal koek en ei en kuske hier en kuske daar…

  neen dank u!
  (alhoewel da’k er toch zou naar kijken zenne! 🙂

  Reply
 7. dave

  daar had ik nog niet aan gedacht ! opschrijven !

  😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.