Maak kennis met Sawtooth Jack in Dark Harvest

De R-rated horrorfilm Dark Harvest (2023), gebaseerd op de bestseller van Norman Partridge speelt zich af in Halloween 1963 en verschijnt eindelijk op het witte doek, waarbij regisseur David Slade (Hard Candy, 30 Days of Night) de langverwachte verfilming in goede banen heeft geleid. En deze week hebben we de introductie gehad van de gloednieuwe en verrassend intrigerende trailer met een zooi nieuwe gezichten die allemaal klaar zijn voor de oogst.

Korte inhoud: In een vervloekte stad wordt de jaarlijkse oogst een meedogenloze strijd om te overleven. Elke herft komt in een kleine stad in het Midwesten een bovennatuurlijk spook genaamd “Sawtooth Jack” op uit de maïsvelden en nadert de kerk van de stad, waar gewelddadige bendes jonge jongens hongerig wachten op hun kans om de legendarische nachtmerrie het hoofd te bieden tijdens een jaarlijks oogstritueel van leven en dood. Groepen jongens verenigen zich om de moordzuchtige vogelverschrikker voor middernacht te verslaan. Op Halloween 1963 doet Richie (Casey Likes), een rebelse outcast, mee aan de confrontatie, gemotiveerd door de eerdere overwinning van zijn broer die de Oktoberprijs won en dus ook zijn kaartje op uit het dorp te ontsnappen. Naarmate de jacht vordert, doet Richie een schokkende ontdekking en staat hij voor een cruciale keuze om de meedogenloze cyclus te doorbreken.

Ook deze film gaat zo goed als direct-to-streaming, vermoedelijk omwille van het feit dat er zo goed als geen filmsterren in de film zitten. Dark Harvest verschijnt slechts één avond in de bioscoop in Alamo Drafthouse Theaters op 11 oktober voordat hij op vrijdag 13 oktober 2023 naar streaming gaat. Maar blijkbaar zou de film ook in Nederland in de bioscoop gaan (al dan niet voor één dag/week) via Universal. Dit is allemaal vrij bizar gezien dergelijke films toch gemakkelijk 30-40 miljoen kunnen ophalen in hun eerste week. Naast Casey Likes zien we in de film Elizabeth Reaser, Jeremy Davies, Luke Kirby en Emyri Crutchfield.

Heb het boek nog nooit gelezen, maar lijkt interessant. En toch iets anders dan de doorsnee Halloween of It film, waarbij hier de hele stad op de hoogte is van het monster en hun jongen eropuit stuurt om het te vernietigen, dat is behoorlijk nieuw. Het heeft wel een beetje de Staphen King vibe en ik denk dat aan Children of the Corn (1984), ik ben in ieder geval benieuwd en hopelijk komt deze alsnog uit bij ons in de bioscoop maar heb er mijn twijfels over. Hun poster had wel iets beter mogen zijn.

*** Dark Harvest trailer ***

1 Comment

  1. Stef

    Weet je wat? Dit ziet er behoorlijk goed uit en er is een duidelijk gebrek aan op vogelverschrikkers gebaseerde horrorfilms.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *