Satanic Hispanics graaft in Latijnse folklore

De Latijnse gemeenschap heeft niet alleen zijn superheldenfilm gekregen met Blue Beetle (2023) maar heeft nu ook zijn horror-parade met Satanic Hispanics (2022). Opmerkelijk is dat het niet één maar verschillende (kort)films zijn geregisseerd door ondermeer Alejandro Brugués, Mike Mendez, Gigi Saul Guerrero, Demián Rugna, Eduardo Sánchez en geschreven door Pete Barnstrom, Alejandro Mendez en Lino K. Villa.

korte inhoud: Wanneer de politie een huis in El Paso binnenvalt, treffen ze het vol dode Latino’s aan, met slechts één overlevende. Bekend als ‘The Traveler’ (Efren Ramirez), wordt hij voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar vertelt hij verhalen over de verschrikkingen uit zijn leven, waarbij hij portalen beschrijft die naar andere werelden leiden, mythische wezens, demonen en de ondoden; hij spreekt over legendes uit Latijns-Amerika. Satanic Hispanics vertelt verhalen van Latijns-Amerikaanse topfilmmakers die de vaardigheden van Spaans talent laten zien, zowel op als buiten het scherm.

Omdat elke regisseur uit een unieke hoek van Latijns-Amerika komt, wordt deze bloemlezing geprezen om de diversiteit aan culturen die hieraan bijdragen, waarbij folklore uit Argentinië, Cuba en Mexico allemaal wordt onderzocht en wordt gecombineerd met politiek en sociaal commentaar in een spannend genre.

Zoals alle anthologies zal Satanic Hispanics ook wel ongelijkmatig aanvoelen, maar er is geen reden waarom dit plezierige eerbetoon aan een onbekende gemeenschap van horrorfilms niet een even langlopende franchise zou kunnen worden als V/H/S of Creepshow of zijn verschillende andere voorgangers.

De films werden gemaakt met een budget van ongeveer 20 miljoen dollar. Satanic Hispanics wordt op 14 september 2023 in de bioscoop uitgebracht. De voertaal is Engels en de cinematografie ziet er goed uit. Ik ben benieuwd.

2 Comments

  1. Serhat

    Ik had wem gehoopt dat het één film zou worden, niet zo’n Creepshow toestand. Wel spijtig.

    Reply
  2. Meral

    The White Lady (La llorona) van 3-4 jaar geleden was voor mij de ultieme latijnse horrorfilm.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *