Pet Sematary: Bloodlines met David Duchovny

En hier hebben we dan de eerste trailer van de prequel film op Pet Sematary (2019) naar de roman van Stephen King uit 1983, met name Pet Sematary: Bloodlines (2023) van Lindsey Anderson Beer die hier haar debuutfilm aflevert. Bloodlines geeft invulling aan het achtergrondverhaal van het personage Jud Crandall, wiens vroege ervaring met een spookachtige begraafplaats kort werd verteld in King’s boek, maar nog niet eerder in detail op het scherm werd afgebeeld.

Korte inhoud: In 1969 droomt een jonge Jud Crandall (Jackson White) ervan zijn geboorteplaats Ludlow, Maine, achter zich te laten, maar ontdekt al snel sinistere geheimen die daarin verborgen liggen en wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan met een duistere familiegeschiedenis die hem voor altijd verbonden zal houden met Ludlow. Samen moeten Jud en zijn jeugdvrienden vechten tegen een eeuwenoud kwaad dat Ludlow sinds de oprichting in zijn greep heeft, en eenmaal opgegraven de macht heeft om alles op zijn pad te vernietigen.

Het script van de film werd geschreven door Beer en Jeff Buhler. Buhler heeft ondermeer de Pet Sematary versie uit 2019 geschreven, alsook The Prodigy (2019) en The Midnight Meat Train (2008). Hij heeft ook meegeschreven aan die verschrikkelijke Jacob’s Ladder remake uit 2019. Ik denk dat hij in de aanloop van 2019 gewoon met net iets teveel projecten bezig was en dat de kwaliteit ervan eronder leed. Hopelijk levert hij beter werk met deze nieuwe prequel.

In de cast van Pet Sematary: Bloodlines zien we naast de bovenvermelde cast ook nog Forrest Goodluck (The Revenant), Jack Mulhern (The Boys in the Boat), Henry Thomas (The Fall of the House of Usher, Gangs of New York), Natalie Alyn Lind (The Goldbergs), Isabella Star LaBlanc (True Detective: Night Country) en Samantha Mathis (Billions), met Pam Grier (Jackie Brown) en David Duchovny (The X-Files).

De film beleeft dit jaar zijn wereldpremière op het Fantastic Fest in Austin, Texas. Pet Sematary: Bloodlines gaat vrijdag 6 oktober 2023 in première op Paramount+.

*** Pet Sematary: Bloodlines trailer ***


1 Comment

  1. Magic Mike

    Ik begrijp dat het rechtstreeks naar streaming gaat … de remake was ronduit rotzooi. Lees het boek!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *