Jacob’s Ladder reboot ziet er al even spooky uit als het origineel

Vertical Entertainment heeft de trailer vrijgegeven voor de remake van Jacob’s Ladder (2019) van David M. Rosenthal. De nieuwe film herbezoekt de film uit 1990 en is dus geen gewone remake.

Korte inhoud: Jacob Singer (Michael Ealy) heeft, na de dood van zijn broer (Jesse Williams) in Afghanistan een tijd geleden, zijn leven weer op de rails. Hij is getrouwd met een mooie vrouw (Nicole Beharie), heeft een pasgeboren baby en een succesvolle carrière uitgebouwd als chirurg. Wanneer hij door een onbekende wordt benaderd die hem vertelt dat zijn broer in leven is, wordt zijn leven weer op zijn kop gezet. Hij begint visioenen te krijgen en vermoedt dat hij gevolgd wordt door gewelddadige personen. Hij wordt hoe langer hoe meer geobsedeerd door de waarheid over wat er in al die tijd werkelijk met zijn broer gebeurd is.

De originele film was met Tim Robbins, in regie van Adrian Lyne en het resultaat was een geweldige psychologische thriller die op een originele manier het thema van soldaten met post-traumatische stress behandelde. De film had een metafysische dimensie met beelden die ons angst aanjoegen. Helaas lijkt het erop dat deze film een beetje te kampen heeft met distributieproblemen, want tot op heden is er nog geen releasedatum. Na het zien van de trailer denk ik wel dat het niet een probleem is met de kwaliteit ervan. De eerste film had een duidelijke verwijzing naar de zinloze Vietnam-oorlog, deze film blijft het relevant houden door de oorlog te situeren in het Midden Oosten.

Toch hebben Jeff Buhler en Sarah Thorpe wel een enorme afstand genomen van het script van Bruce Joel Rubin, dat ik mij afvraag waarom ze deze prent niet gewoon een andere titel hebben gegeven.

*** Jacob’s Ladder trailer ***

2 Comments

  1. Fabian

    Heeft inderdaad weinig met de Tim Robbins film, maar ziet er toch interessant uit.

    Reply
  2. Quantum

    Was één van mijn favoriete thrillers. Wel spijtig dat Adrian Lyne geen films meer wil maken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *