Jumanji: The Next Level sequel lijkt leuker dan de eerste film

Sony Pictures heeft deze week de eerste Jumanji-sequeltrailer uitgebracht, Jumanji: The Next Level (2019). Dat de eerste film wereldwijd een klein miljard dollar opgebracht met een productiebudget van 90 miljoen dollar had Sony niet durven dromen, en terloops ook nog eens hun goudhaantje Spider-Man: Homecoming (2017) (met een productiebudget van 175 miljoen dollar) ging verslaan was ongezien. Er zou dus een vervolg komen.


© 2019 Sony Pictures Releasing, All rights reserved.

Korte inhoud: In Jumanji: The Next Level keert het groepje terug, maar is het spel veranderd. Wanneer ze terugkeren naar Jumanji om iemand van hen te redden, ontdekken ze dat niets is wat ze vooraf hadden verwacht. De spelers zullen onbekende delen moeten trotseren, van dorre woestijnen tot besneeuwde bergen, om te ontsnappen aan ‘s werelds meest gevaarlijke spel.

Terwijl in Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) Alex Wolffs personage in de rol van Dr. Bravestone (aka Dwayne Johnson) zagen, is dit keer Wolff’s chagrijnige grootvader verantwoordelijk voor het karakter van de Bravestone – gespeeld door niemand minder dan Danny DeVito. Bovendien wordt de vriend van de grootvader, gespeeld door Danny Glover, in het lichaam van Kevin Hart‘s “Muis” Finbar geplaatst. De andere belangrijke switch is dat Blaines personage Fridge Johnson de leiding neemt over Jack Black‘s Professor-personage, terwijl Wolff’s verblijfplaats in deze trailer op zijn minst onbekend is. En ook Karen Gillan is terug als Ruby Roundhouse, de avatar van Martha. Volgen jullie nog?

Dit is in ieder geval een leuke en opwindende manier om nog een stap verder te zetten in wat eerder werd geïntroduceerd en tegelijkertijd hou je alles levendig. Eerlijk gezegd kan ik me geen betere manier voorstellen om twee uur door te brengen dan om te kijken naar Dwayne Johnson die Danny DeVito speelt in een reeks exotische locaties. Dit alleen al is een film op zich. Het is een slimme zet van scenarist en regisseur Jake Kasdan en zijn twee scenaristen Jeff Pinkner en Scott Rosenberg. Meer nog, deze sequel lijkt zelfs leuker te worden dan de eerste film.

Fun fact, deze film moet uitkomen op 11 december 2019. Weet je wie nu een beetje nerveus aan het worden is? De mensen van Disney en hun paradepaardje Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019) die ook in december moet uitkomen. Hun bedoeling om 2 miljard wereldwijd op te halen zal misschien een deukje krijgen indien deze Jumanji alweer een megasucces blijkt te zijn.

*** Jumanji: The Next Level trailer ***

2 Comments

 1. Margot

  Wow een film waarin Kevin Hart voor een keertje zichzelf niet speelt 😮 Ik ben benieuwd 🙂

  Reply
 2. Maarten

  Deze film gaat zwaar floppen in december.
  Ik dacht even dat het een typefout was in de eerste zin, maar de film heeft inderdaad $962 miljard opgebracht.
  Het zal komen door het succes van deel 1 en omdat The Rock een box office hitmachine is, maar de trailer ziet er niet veelbelovend uit.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *