Pet Sematary krijgt een prequel

Ik weet niet wie hier op te wachten zat maar er komt dus een prequel op Pet Sematary (2019), de niet onaardige adaptatie van een boek van Stephen King. Ter info, er zijn momenteel nog 24 andere Stephen King projecten in ontwikkeling, waaronder een remake van The Running Man (1987) door Edgar Wright (Baby Driver, Shaun of the Dead).

In de prequel gaan we Jack Mulhern zien opduiken, die dit jaar verscheen in de HBO-serie “Mare of Easttown”, samen met The Revenant (2015)-acteur Forrest Goodluck. Naast Mulhern en Goodluck hebben ook Natalie Alyn Lind en Isabella Star LaBlanc zich bij de cast gevoegd. Niet meteen veel grote namen in deze productie en dat verklaart meteen ook waarom deze film een direct-to-streaming prent wordt exclusief op Paramount+.

Lindsey Beer, die het scenario schreef van de Netflix-film Sierra Burgess is a Loser (2018), zal haar regiedebuut maken als schrijver en regisseur van de nog titelloze prequel. Dit is niet alleen haar regiedebuut, maar dit is Beers eerste poging tot horror, dus het zal spannend zijn om haar unieke draai aan het populaire genre te zien.

Het script van Beer is gebaseerd op een eerste draft van Jeff Buhler, die het scenario schreef van de 2019-versie van Pet Sematary. Zowel de 1989- als de 2019-versie van Pet Sematary volgen de patriarch van een familie die door een tragedie wordt opgeschrikt, wanneer hij besluit zijn overleden geliefde te begraven op een vervloekte dierenbegraafplaats waar de doden niet lang in de grond blijven. Plotdetails van de aanstaande prequel zijn momenteel niet bekend.

1 Comment

  1. Wachowski

    Soms moeten de dingen gewoon dood blijven …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *