Spider-Man: Across the Spider-Verse bracht grootste animatie-crew samen

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) was een verrassende hit voor Sony Pictures – het gaf het publiek de kans om de iconische Miles Morales Spider-Man in een speelfilm te zien en liet zien hoe goed stripboeken kunnen worden aangepast in een animatiefilm. Op 30 mei komt in de States het vervolg in de zalen, Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) en het wordt verwacht dat het volgende week Fast X (2023) weg zal blazen. Bij ons komt de film uit op 31 mei 2023, dus nog heel even wachten.

© Sony Pictures Home Entertainment

Korte inhoud: Na de gebeurtenissen uit het vorige deel komen Miles (Shameik Moore) en Gwen (Hailee Steinfeld) elkaar weer tegen sinds een lange tijd. Terwijl ze met elkaar optrekken vallen de dimensies echter weer plots uit elkaar, wat ervoor zorgt dat er nieuwe figuren tevoorschijn komen en Miles wordt gedwongen om weer een nieuw avontuur aan te gaan. Het duurt niet lang voordat Miles wordt aangevallen, waaronder door versies van zichzelf die uit de toekomst komen. Hij zal door meerdere universums moeten reizen, maar tevens zal hij ook de grote verwachtingen moeten volbrengen die zijn huidige superheldenpositie van hem vereist.

Joaquim Dos Santos, Kemp Powers en Justin K. Thompson hebben alle drie de film geregisseerd, zich baseren op een script van Phil Lord, Christopher Miller en Dave Callaham. Phil Lord en Christopher Miller hadden Sony wijs gemaakt dat het vervolg even groot zou zijn als Into the Spider-Verse, maar het werd uiteindelijk de grootste crew animatoren (zowat duizend in totaal) van alle animatiefilms ooit gemaakt onder de vlag van Sony Pictures Animation, met 240 karakters in zes universums. Met zijn 140 minuten is het tevens ook de langste Amerikaanse animatiefilm ooit, maar daarom met zijn 100 miljoen dollar nog niet de duurste (deze eer gaat naar Tangled met 260 miljoen dollar). Vroeger was het Pixar en Disney die de plak zwaaiden in de animatiesector, maar deze tijden zijn veranderd.

Naast bovenvermelde namen horen we in deze animatiesequel ook de stemmen van Oscar Isaac, Jake Johnson, Shea Whigham, Issa Rae, Daniel Kaluuya, Jason Schwartzman en Andy Samberg. En de eerste reacties zijn al binnen voor Spider-Man: Across the Spider-Verse, waarbij critici en journalisten zeggen dat de film “een echt kunstwerk” is, maar ook “donkerder en droeviger” dan verwacht. De persvisie voor ons gaat door op 30 mei, en dus vragen we ons af of we deze film niet eerder moeten zien met publiek in de zaal de dag nadien. In ieder geval zal onze review wel volgen.

*** Spider-Man: Across the Spider-Verse trailer ***


2 Comments

  1. Alex

    De grootste crew en toch niet het grootste productiebudget … wil dat zeggen dat de meesten onderbetaald werden? Wanneer komt er eens een VFX-staking? 😀

    Reply
  2. Tash

    Naast The Flash en Dune 2 de enige film waar ik naar uitkijk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *