Afgewerkte Aliens vs Predator anime series houdt Disney in zijn kluis

Er stond toch wel opmerkelijk nieuws te lezen op https://www.avpgalaxy.net/2023/05/15/the-story-behind-the-aliens-vs-predator-animated-series/. Disney heeft blijkbaar een voltooide Alien vs. Predator-animeserie van 10 afleveringen, maar Bob Iger houdt blijkbaar de serie achter slot en grendel. Tijdens een Alien Day-aflevering van de Perfect Organism Podcast vorige maand, deelde Joshua Izzo, de voormalige licentie directeur bij 20th Century Fox die instond voor de distributie van diverse films, zei dat na de overname van 20th Century Fox door Disney een afgewerkte Aliens vs Predator anime series nog steeds achter slot en grendel zit.

“10 afleveringen van een volledig voltooide Alien vs. Predator anime-serie die ik heb geproduceerd zit nog steeds vast bij Disney,” zei Izzo. “De serie is klaar. Het staat op een harde schijf. Het is gemixt; het is afgewerkt. Het is geproduceerd en het verhaal werd geschreven door Eric Calderon en Dave Baker, twee ongelooflijk gek getalenteerde jongens.”

Voordat het een anime werd, zei Izzo dat hij het idee van een Alien vs. Predator-animatieserie had gepitcht aan het toenmalige Home Entertainment-hoofd Dave Bixler, die het project verdedigde. Vervolgens presenteerde hij het idee aan Jeffrey Godsick, hoofd consumentenproducten. De bedoeling was een straight to DVD anime-serie te maken. Op dat moment bevond Alien: Covenant (2017) zich nog in de beginfase van ontwikkeling. The Predator (2018) was nog niet aangekondigd. Izzo presenteerde het aan Home Entertainment, met storyboards en een compleet idee ervoor. Hij voerde aan dat een animatieserie voor Alien vs. Predator gemakkelijk te produceren zou zijn voor 20th Century Fox, aangezien het bijna 30 jaar aan stripboekinhoud bezat voor Alien, Predator en Alien vs. Predator zonder enige rechtenproblemen.

Na wat discussies brachten ze regisseur Shinji Aramaki binnen die aan Halo Legends (2010) en Harlock: Space Pirate werkte en een bijzonder origineel verhaal voor de serie had uitgewerkt. De serie zou zich afspelen ergens na de gebeurtenissen in AVP: Alien vs. Predator (2004) en Alien Resurrection (1997). De afleveringen zouden worden opgesplitst in drie dvd’s voor het Westen, en individueel uitgezonden op de Japanse televisie.

Aramaki staat bekend om het combineren van 2D-animatie met CGI, wat betekent dat de “Alien vs. Predator”-serie waarschijnlijk die stijl heeft in plaats van traditionele 2D. Maar nogmaals, we hebben geen idee wanneer Disney de anime zal uitbrengen, als het al besluit dit te doen. En het is goed mogelijk dat ze bij Disney het product gewoon net goed genoeg vonden. Maar hebben jullie nu geen interesse om dit te zien?

1 Comment

  1. arjen

    Dit moet een waardeloze serie geweest zijn als je ziet wie er bij betrokken is.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *