James Gunn zet deur op een kier voor Ezra Miller als The Flash

Ik weet niet goed hoe ik het nieuws op The Direct moet lezen maar alles lijkt erop dat James Gunn begint in te zien dat ze vermoedelijk een blockbusterfilm hebben met de opkomende The Flash (2023), en ook al past deze film niet in het nieuwe masterplan van Gunn willen ze de deur nog niet volledig sluiten. Ezra heeft een bewogen parcours gehad naast de filmset met heel wat bedenkelijke verhalen van diefstal, mishandelingen, wangedrag in verschillende vormen en ook een delicate/problematische relatie met de activiste Tokata Iron Eyes waarvan de ouders beweren dat er toenadering was toen Ezra 23 en Tokata 12 jaar was, ook al wijst niets erop dat deze relatie iets seksueels zou zijn.

Het probleem met veel van die verhalen is dat we nooit echt de ware toedracht kennen. De #MeToo beweging heeft heel veel goede zaken verwezenlijkt, met name schurken als Weinstein achter de tralies te steken, maar de #CancelCulture heeft ook heel wat schade aangericht aan carrières van mensen die eigenlijk weinig tot geen inbreuk hebben gemaakt op de wet. Velen werden veroordeeld op sociale media om nadien wel vrijgesproken te worden in de rechtbank, maar de schade was ondertussen niet meer te herstellen. Er is maar één maatstaf en dat is de rechtbank en nadien kan je individuen alsnog een tweede kans geven nadat ze ofwel tot inkeer zijn gekomen of zichzelf hebben opgenomen. Ezra zou een fan hebben “gewurgd”, hier is de video. In deze 7 seconden weten we niet wat er precies vooraf is gebeurd en ook niet wat er achteraf is gebeurd, maar dit lijkt iets wat honderden celebrities nu eenmaal meemaken met opdringerige fans en paparazzi dag-in-dag-uit. Was dit fout? Uiteraard. Net zoals de wurging van Majors op zijn vriendin ook fout was, maar in beide van die verhalen hebben we geen context, en kunnen we enkel afgaan op politie-rapporteringen.

Laten we ook niet vergeten dat James Gunn ook gecancelled werd een tijd geleden omwille van zijn twitter geschiedenis. Volgende week is Guardians 3 in de zalen en de eerste berichten lijken te wijzen op een geslaagde afsluiter, maar Disney had Gunn eerder wel ontslaan en dat was ook de hoofdreden voor zijn verhuis naar DC.

Wat Ezra betreft blijft het wat mij toch een bizar iets om hem alsnog terug te zien na een vermoedelijke box-office hit. Ik begrijp de financiële kant van het verhaal, maar waarom zou je Ezra terug halen en niet Henry Cavill, die eigenlijk een steengoede cast was voor Superman, meer dan dat Ezra indruk heeft gemaakt met zijn Barry Allen. Maar wat denken jullie?

1 Comment

  1. Conan the Librarian

    Zou een foute keuze zijn om Ezra terug te brengen, maar ik begrijp dat hij voorzichtig is in zijn communicatie op de vooravond van de Flash release. Ook al heeft hij niets te maken met Flash wil hij wel dat het merk DC scoort.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *