Vin Diesel gaat in strijd met Jason Momoa in Fast X trailer

Er was ergens een momentum in de Fast and Furious saga waarin deze actiefilms echt wel ‘ok’ waren. Wat mij betreft is Fast Five (2011) de beste uit de reeks, op de voet gevolgd door Furious 6 (2013) en de slotfilm The Fate of the Furious (2017). Al wat vooraf ging en wat daarna kwam is nauwelijks het bekijken waard. En ook bij deze Fast X (2023) liggen mijn verwachtingen onder het vriespunt.

Korte inhoud: Er heerst nog steeds een zekere dreiging vanuit Cypher (Charlize Theron), die haar grootse plan aan het opzetten is. Dominic Toretto (Vin Diesel) en zijn naasten worden daarnaast bedreigd door Dante (Jason Momoa), maar met een verleden als dat van Dominic lijken zijn andere vijanden hem ook niet vergeten. Tevens doet de mysterieuze Tess (Brie Larson) haar intrede. Aan welke zijde zij zal staan, zal de toekomst uitwijzen.

Naast bovenvermelde namen zien we ook nog Jason Statham, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Scott Eastwood, Daniela Melchior, Sung Kang, Cardi B, Ludacris en Tyrese Gibson. De regie is deze keer in handen van de Franse regisseur Louis Leterrier, die al indruk had gemaakt op Vin Diesel met zijn The Transporter films, maar die toch de laatste jaren wat op een dwaalspoor was geraakt met films als The Incredible Hulk, Clash of the Titans, Now You See Me en Grimsby. Justin Lin heeft opnieuw meegeschreven aan het script, samen met Dan Mazeau en Gary Scott Thompson.

Het verhaal is een samenraapsel van “cool autorace scènes” waar je je niet al teveel vragen bij moet stellen. In Furious 6 was bijvoorbeeld Han Lue (Sung Kang) vermoord door de Britse geheime agent Deckard Shaw (Jason Statham) die huurling werd. Wel die twee hebben nu blijkbaar samen een nevenplotje. Kwatongen zullen beweren dat nu Diesel en The Rock letterlijk en figuurlijk niet samen door één deur kunnen, er geen toekomst meer is voor Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) en ze misschien kijken naar een Han & Shaw spin-off. Ik heb er zelfs al een titel voor: ShawHan Redemption 🙂

*** Fast X trailer ***


4 Comments

 1. Magic Mike

  Deze franchise heeft een Logan moment nodig met een regisseur die terug naar de essentie kan gaan met een minimum aan bezetting en een minimum aan speciale effecten. De laatste film wilo hier altijd de vorige overtroeven met spektakel, maar dat lukt niet meer.

  Reply
 2. Conan the Librarian

  Ligt het aan mij of hebben ze Vin Diesel zwaar bewerkt in cgi? Hij lijkt jonger dan bij zijn aantreden in de eerste F&F film.

  Reply
  1. Tristan

   Dat heet een ‘wrinkle-remove’ fx 🙂

   Reply
 3. Maarten Vanlaer

  Verhaal speelt hier geen rol, het is een formule die sowieso geld zal opbrengen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *