Ben Affleck regisseert zichzelf als Nike CEO in Air met Matt Damon

Ben Affleck had duidelijk zin om het verhaal te vertellen van de sportkleding multinational Nike, want hij speelt niet alleen de hoofdrol als Phil Knight, maar heeft ook Air (2023) geregisseerd. Het scenario van de film werd geschreven voor Alex Convery en stond al een tijdje op de The Blacklist van sterke scenario’s die nog niet verfilmd werden. De productie ligt in handen van Amazon Studios voor een release op Amazon Prime Video, ook al zal de film in een aantal landen uitkomen in de bioscoop via Warner Bros..

Korte inhoud: ‘Air’ vertelt het waargebeurde verhaal van schoenenverkoper Sonny Vaccaro (Matt Damon). Om een iconische en exclusieve sneaker voor Nike te creëren gaat hij een samenwerking aan met een basketbalspeler, Michael Jordan genaamd. De deal zal resulteren in een groot succes en is de aanzet tot vele andere overeenkomsten van topsporters.

Tijdens de Super Bowl heeft Amazon veel geld op tafel gelegd voor de release van de trailer van Air, een film die op 5 april 2023 in première gaat. De langverwachte prent richt zich op de baanbrekende samenwerking tussen Michael Jordan en de basketbaldivisie van Nike. Hoewel hun onverwachte samenwerking met veel argwaan en aarzeling werd onthaald, zorgde Nike voor een revolutie in de sportwereld en veranderde de hedendaagse cultuur met de introductie van het merk Air Jordan. Het was een gok die uiteindelijk zijn vruchten afwierp.

Naast het duo Affleck-Damon hebben we ook nog een knappe cast met Viola Davis als Michael Jordan’s moeder en Jason Bateman als Rob Strasser, Chris Messina als David Falk, Chris Tucker als Howard White, Matthew Maher als Peter Moore, Gustaf Skarsgård als Horst Dassler en Julius Tennon als James Jordan.

Ik weet niet op Nike aan boord was tijdens de pre-productie, maar er zullen in ieder geval wel contacten zijn geweest, al was het maar om de copyright te bespreken, want in zo’n film verschijnen er wel heel wat merknamen en eventuele tv-spots. Wat me wel is opgevallen is dat Nike binnenkort heel wat Nike Air retro schoenen zal uitbrengen, dus zou het me verbazen dat er geen financiële deal achter deze film zit.

*** Air trailer ***


1 Comment

  1. Vanessa Libaert

    Die twee samen in één film is altijd vuurwerk. Ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *