Michael Jackson en George Michael krijgen biopic

Regisseur Antoine Fuqua zal aan het roer staan van de aankomende biopic, Michael, gebaseerd op het leven van Michael Jackson voor Lionsgate, die de film wereldwijd zal verspreiden. De actie-regisseur heeft naam en faam bereikt met zijn Training Day (2001), en van Denzel een actie-acteur gemaakt met de twee Equalizer films, maar hij levert niet hitfilms af (cf. Infinite, The Guilty en Emancipation).

De Michael biopic zal in 2023 met de opnames beginnen en zal geproduceerd worden door Graham King (The Departed, The Aviator, Hugo, Bohemian Rhapsody) en geschreven door Skyfall (2012)-scenarist John Logan. De film zou een nooit eerder vertelde en diepgaande weergave brengen van de Grammy-winnende zanger uitgroeide tot de King of Pop. De film zal alle aspecten van Michaels leven blootleggen, inclusief zijn meest iconische optredens die ervoor zorgden dat hij de grootste entertainer aller tijden werd.

“De eerste films van mijn carrière waren muziekvideo’s, en ik heb nog steeds het gevoel dat het combineren van film en muziek een diep onderdeel is van wie ik ben”, aldus Fuqua. “Voor mij is er geen artiest met de kracht, het charisma en het pure muzikale genie van Michael Jackson. Ik werd beïnvloed om muziekvideo’s te maken door naar zijn werk te kijken – de eerste zwarte artiest die veel op MTV speelde. Zijn muziek en die beelden maken deel uit van mijn wereldbeeld, en de kans om naast zijn muziek zijn verhaal op het scherm te vertellen was onweerstaanbaar.”

De vraag blijft of de film ook zijn licht zal werpen op de meer controversiële passages of deze momenten toch in een bepaald daglicht zetten. Het staat buiten kijf dat er een waaier aan mening zijn over Michael gaande van een pedofiel die zijn straf heeft mislopen tot iemand zelf een kind is gebleven en zich nooit heeft vergrepen aan andere kinderen. En we zullen de waarheid ook nooit achterhalen, maar Michael is nooit schuldig bevonden en acteurs die toen met hem veel hadden opgetrokken zoals Macaulay Culkin hebben altijd beweerd dat er met hem niets is gebeurd dat het daglicht niet mocht zien.

En van controversiële passages gesproken, er komt ook een verfilming van het leven van de Brit George Michael, de best verkopende zanger was ooit, die naast Freddie Mercury zowat de beste mannelijke zangstem had in de muziekgeschiedenis. Ook zijn leven is een opeenstapeling van grote successen met Grammy en MTV Awards, met hier en daar passages van ongepaste seksuele avontuurtjes in badkamers en druggebruik met een celstraf van 4 weken tot gevolg.

Acteur Theo James (Insurgent, Divergent, Allegiant) zou in de running zijn om de hoofdrol te vertolken, en een betere cast kan je niet vinden want beide acteurs hebben Griekse roots en hebben heel wat fysieke karaktertrekken gemeen. De familie van George Michael is in ieder geval niet betrokken bij de productie wat zij hebben recent naar buiten gekomen met een statement dat ze niets afweten van het project en het dus ook niet ondersteunen. En dat is vreemd wat de familie is sinds het overlijden van de acteur in 2016 op 53-jarige leeftijd na hartfalen, op zoek om het verhaal van George te vertellen in een biopic, zeker na het succes van films als Rocketman (2019) en Bohemian Rhapsody (2018). Maar deze plannen hebben nooit het daglicht gezien door interne ruzies tussen Michael’s vader, zijn zus en zijn ex-vriend.

2 Comments

  1. Brainiac

    Biopics zijn toch wel vaak een hit-and-miss, tenzij ze gaan over revolutionaire karakters die iets hebben betekent voor de wereld in positieve of negatieve zin, neem nu Oppenheimer die binnenkort zal uitkomen.

    Reply
  2. Kat

    Ik kan de reactie van de familie wel begrijpen want nog niet zo lang geleden was er een biografisch boek verschenen, ook zonder hun medeweten, waarin vol tabloid leugens stonden en de auteur bepaalde zaken ging interpreteren en voornamelijk George Michael in een slecht daglicht zetten. Je kan/moet de duistere kantjes van een publiek figuur wel vermelden maar wees hierin fair. Ik heb me zo zitten ergeren aan deze zogezegd “definitieve biografie”.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *