Lily-Rose Depp doorbraakrol in HBO’s “The Idol”

HBO heeft zojuist de nieuwe verrassende teaser trailer onthuld voor hun aankomende dramaserie “The Idol”. In de serie speelt “The Weeknd” Abel Tesfaye en hij is samen met Euphoria-showrunner Sam Levinson en Reza Fahim ook co-creator van de serie is. In de serie speelt Lily-Rose Depp de hoofdrol als een opkomend popidool dat een gecompliceerde relatie aangaat met de leider van een moderne sekte.© 2023 HBO

“The Idol” bevat verschillende andere echte figuren in de muziekindustrie, zoals Troye Sivan, Jennie Ruby Jane, Moses Sumney, Da’Vine Joy Randolph, Mike Dean en Ramsey als vaste gasten. Jane Adams, Dan Levy, Eli Roth, Rachel Sennott, Suzanna Son, Hari Nef en Hank Azaria ronden de rest van de hoofdcast van de show af. We verzeilen met deze serie in de duistere kant van Los Angeles in schril contrast met de honderden series die er plaats vinden in en rond schoolgebouwen. Hier is het voornamelijk seks, drugs en rock ‘n’ roll, en na het zien van de trailer zou je zelfs denken dat HBO ook zijn Fifty Shades / 365 Days wil, ook al lijkt de serie echt wel gegrond met zaken die zich echt afspelen in dat milieu en gemaakt door mensen die afkomstig zijn uit dat milieu.

De trailer lijkt ook een beetje als een making of van een videoclip waarin Lily-Rose een beetje de showgirl is. De actrice lijkt in bepaalde shots zelfs heel fel op naamgenoot Lily James die onlangs ook de showgirl speelde in de Pamela Anderson sekstape serie “Pam & Tommy”. In de trailer zien we dat Jocelyn al snel Tedros van The Weeknd ontmoet, die haar vertelt: “Los Angeles is waar alle monsters van de wereld samenkomen. Vertrouw niemand.” Terwijl de trailer verder gaat, laat het zien hoe de relatie tussen Jocelyn en Tedros beiden op een pad van vernietiging zal leiden dat hen voor altijd zal veranderen. Er is een terugkerend idee in films en series en dat is dat de persoon die waarschuwt dat je niemand mag vertrouwen vaak de persoon is die je niet mag vertrouwen.

De serie is ook de laatste project waarin Anne Heche te zien zal zijn en hopelijk werden al haar scènes gedraaid alvorens ze dat onfortuinelijke auto-ongeluk heeft gehad met haar Mini Cooper. TMZ had in ieder geval uitgebracht dat de actrice onder invloed was van cocaïne en niet van alcohol zoals eerder was beweerd, en dat roept vragen op of ze in de serie ook een karakter speelt onder invloed.

De 6-delige serie had geregisseerd moeten worden door Amy Seimetz. Series waar vrouwen ietwat fungeren als seks-object worden ook vaak geregisseerd door vrouwen, en deze films moeten heus niet onderdoen voor de Paul Verhoeven’s of Adrian Lyne‘s, en het pareert ook meteen de kritiek al zou dit een verhaal zijn met een eenzijdige mannelijk perspectief. Maar Amy Seimetz heeft het project verlaten en dat is toch wel een bizarre zaak. Showrunner Sam Levinson heeft nu naar verluidt de regie overgenomen en dat hoeft geen teleurstelling te zijn want de man heeft al heel wat episodes van “Euphoria” geregisseerd. Bijgevolg is ook de releasedatum verschoven naar 2023.

*** “The Idol” trailer ***

1 Comment

  1. Sarah

    Die lijkt echt veel op Vanessa Paradis, ben echt benieuwd naar dees .

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *