Sydney Sweeney getipt voor de Barbarella remake

In 2007 doken er al plannen op voor een Barbarella (1968) remake en het was Rose McGowan die getipt werd voor de hoofdrol, maar dit project ging niet door en dat was voornamelijk te danken aan McGowan zelf die haar niet populair maakte bij het publiek door een relatie aan te gaan met de getrouwde regisseur Robert Rodriguez en nadien te vertellen hoe toxisch Hollywood wel niet was. Universal deed nadien wel uitschijnen dat het project gewoon iets te duur was, wat uiteraard larie was.

McGowan had toen wel geknipt geweest voor de rol, maar dit schip is ondertussen gezonken. Actrice Sydney Sweeney, bekend van de serie “Euforia”, lijkt dan wel een geschikte vervangster voor de Sony remake. De actrice heeft trouwens iets weg van Jane Fonda die zoveel jaar geleden in het strakke Barbarella pakje kroop.

Korte inhoud: Het jaar is 40.000. Na vredig te zweven in de zwaartekracht, landt astronaut Barbarella op de bevroren planeet Lythion en gaat hij op zoek naar de beroemde wetenschapper Durand Durand in de City of Night, Sogo, waar elk uur een nieuwe zonde wordt uitgevonden. Ze komt objecten tegen als de Excessive Machine, een echt seksorgel waarop een ervaren klavierartiest – in dit geval Durand Durand zelf – een slachtoffer door plezier kan doden, maar ook individuen als een lesbische koningin die haar fantasieën kan laten uitkomen en een groep dames die een gigantische waterpijp roken die de Essence of Man afgeeft via een arm slachtoffer dat worstelt in zijn glazen bol.

Een ondeugend filmproject die in onze gevoelige tijden waarin we leven misschien wel veel stof kunnen doen opwaaien. Op dit ogenblik is het wel nog zoeken naar een regisseur en een scenarist voor het project. Sydney Sweeney zal binnenkort ook te zien zijn in de film met de vrouwelijke versie van spiderman, met name Madame Web (2023), die gespeeld zal worden door Dakota Johnson. Tevens het langspeelfilm-debuut van S.J. Clarkson.

2 Comments

  1. Cath

    Het zou me verwonderen dat dit project ooit gemaakt zal worden, ze spreken hier al jaren over.

    Reply
  2. swarrel

    Die film ooit gezien toen ik 10 jaar was en ik snapte er de ballen van, achteraf terug gezien en had zoiets van wtf. Benieuwd hoe ver ze zullen gaan maar dit kan best een geflipte film worden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *