Superdonkere Australische thriller The Stranger met Joel Edgerton

Netflix heeft een officiële trailer vrijgegeven voor een veelgeprezen, superdonkere Australische thriller getiteld The Stranger (2022), gemaakt door acteur/regisseur Thomas M. Wright. Deze ging voor het eerst in première in mei op het 2022 Cannes Film Festival, en zal in oktober op Netflix verschijnen.

Korte inhoud: Mark (Joel Edgerton) en Henry (Sean Harris) ontmoeten elkaar in het vliegtuig en kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Henry weet echter niet dat zijn nieuwe vriend een undercoveragent is. Deze wil hem een bekentenis ontfutselen van een onopgeloste moordzaak die enkele jaren geleden plaatsvond. Maar de agent zal een diepe afdaling maken in een hel.

Ik blijf het spijtig vinden dat we deze film niet geprogrammeerd was op het BIFFF maar naar verluidt is het werkelijk een onvergetelijk huiveringwekkend verhaal met twee uitmuntende vertolkingen. Deze film is gebaseerd op de waargebeurde zaak Daniel Morcombe. In 2003 werd de 13-jarige Morcombe ontvoerd en vermoord. Een langdurige undercoveroperatie van de politie leidde er uiteindelijk toe dat Brett Peter Cowan bekende dat hij Morcombe had vermoord.

Dit is de tweede film van Thomas M. Wright die eerder Acute Misfortune (2018) had gemaakt, over een tumultueuze biografisch drama tussen de journalsit Erik Jensen en kunstenaar Adam Cullen. Een volwassen debuutfilm die in de prijzen viel op het Melbourne International Film Festival in 2018. Deze 2-uur durende true crime drama The Stranger zal vanaf 7 december 2022 in de Belgische bioscoopzalen draaien.

*** The Stranger trailer ***


3 Comments

 1. Isa

  Joel Edgerton heeft nog geen enkele slechte vertolking geleverd! I’m in!

  Reply
 2. Joshua

  En ik die dacht dat de roman van Albert Camus eindelijk verfilmd werd …

  Reply
  1. Joe Snale

   De roman was ooit al eens verfilmd door Luchino Visconti met Marcello Mastroianni. De film is van ’67 dus er mag gerust wel eens een remake komen.

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *