Nieuwe horrorserie “The Watcher” met Naomi Watts op Netflix

“The Watcher” (2022) op Netflix is een nieuwe horror-mysterie-miniserie en zou naar verluidt gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Het verhaal zelf lijkt te vreemd en wild om waar te zijn, maar dat is het absoluut. Het is gebaseerd op het beruchte “Watcher” -huis in New Jersey, wat het des te angstaanjagender maakt. De serie heeft een geweldige cast, een verhaal dat de meeste mensen bang zal maken en een gekke ontwikkeling, dus ja, jullie zullen deze 7 afleveringen in een recordtijd bekijken. Er was 8 jaar geleden hierover al een film gemaakt, genaamd The Watcher (2016). De film is zo amateuristisch gemaakt dat het nauwelijks het bekijken waard is. Deze serie is in ieder geval van een zeker niveau.

Korte inhoud: Deze horror-mysterieserie begint wanneer Dean (Bobby Cannavale) en Nora Brannock (Naomi Watts) besluiten om van New York City naar de buitenwijken te verhuizen. Ze kopen hun droomhuis in de idyllische buitenwijk Westfield, New Jersey. Hier ontmoeten ze Karen (Jennifer Coolidge), die zowel de makelaar als een oude bekende van Nora is. Ze lijkt zich meer zorgen te maken om hen het huis weer te laten verkopen, dan om ze te verwelkomen in het gebied. Lang kunnen ze in ieder geval nooit van dit nieuwe huis genieten. Kort nadat ze elke cent van hun spaargeld in huis hebben gestopt, komen ze erachter dat deze buitenwijk allesbehalve gastvrij is. Er zijn ook enkele extreem vreemde, invasieve en zeer directe buren. Je ontmoet de gekke oudere vrouw genaamd Pearl (Mia Farrow) en haar broer Jasper (Terry Kinney). De laatste sluipt zelfs het huis van de Brannock’s binnen om met hun dumbwaiter te spelen. En Pearl raakt erg van streek als de familie het raar vindt dat er altijd een bizarre man in hun huis komt opdagen.

De serie werd gemaakt door Ian Brennan (Dahmer) en Ryan Murphy (American Horror Story) die beiden al wat ervaring hebben met horrorverhalen. En dat is misschien mijn enige puntje van kritiek. Gezien dit verhaal gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal, heb je nooit echt de indruk dat het effectief zo is. Alles lijkt nogal in beeld gezet als een hoororfilm met alle clichés die hierbij horen. Mocht de serie meer de allures hebben van een “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” was dit misschien pakken beter geweest. Ryan Murphy is nu ook weer niet de beste tv-serie schrijver, maar wel hij wel in lijkt uit te blinken is net die true-crime stories.

Naomie Watts was ooit een Hollywood-ster, maar ze had de laatste jaren toch wat de pedalen verloren. misschien kan deze serie haar opnieuw lanceren met betere filmprojecten. Het moeten niet altijd mannen van +50 zijn die nog een complete carrière kunnen uitbouwen als actieheld, waar zijn die vrouwen? Vanaf 13 oktober 2022 is de serie te zien op Netflix en verwar deze serie niet met de thriller Watcher (2022) met eveneens een blondine in de hoofdrol (Maika Monroe).

*** “The Watcher” trailer ***


5 Comments

 1. Cedric

  Mooie cast en intrigerend verhaal. Mijn verwachtingen zijn meestal niet al te hoog bij Netflix producties maar soms kunnen ze ons aangenaam verrassen.

  Reply
 2. kenneth

  Naomi Watts blijft ondanks de mindere films toch een talentvolle actrice die het niveau van dergelijke series/films kan opkrikken.

  Reply
 3. Sabberke Flos

  Ik zit op kot zonder Netflix en dat is klote 😀

  Reply
 4. Bullet

  Love it ! Mijn soort tv-serie

  Reply
 5. Stella

  zalige serie! Echt spannend, zit ondertussen halfweg.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *