Entangled brengt een thriller in de multiverse

Eigenlijk is de titel van deze independent Canadese sci-fi thriller Multiverse (2019) een bizarre last minute switch waarbij ze toch wat in de visvijver gaan vissen van Disney met hun eigen Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De film is in regie van de Indiase filmmaker Gaurav Seth onder een productie van Saban Films.

Korte inhoud: Vier briljante universiteitsstudenten worden gedwongen zichzelf op angstaanjagende manieren te confronteren wanneer hun Quantum Physics-experiment leidt tot een verward parallel bestaan dat hen laat twijfelen wie ze zijn en wat echt is. Is slechts één van de universums echt? Of zijn ze allebei echt? Hoe krijgen ze weer controle over alles? En wat zijn de mogelijke gevolgen?

“We proberen een identiek universum te bereiken.” is hun doel dat ze voor ogen hebben. In de film zijn er geen filmsterren, maar we zien er wel bekwame acteurs spelen als Paloma Kwiatkowski, Munro Chambers, Robert Naylor, Sandra Mae Frank, met Marlee Matlin. Het script werd geschreven door Doug Taylor.

De film ging oorspronkelijk in première op een paar kleine festivals in 2019, maar krijgt nu pas een officiële release – wat geen goed teken is. Ik hou van het concept en de trailer is best intrigerend. Ik hoop alleen dat deze film het bekijken waard is.

*** Multiverse trailer ***


1 Comment

  1. Mitch

    Als er al een goed idee is, moet het eindigen als een goedkope Amerikaanse thriller. Dat lijkt een regel te zijn :/

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *