No Time to Die verovert de box-office

Met bijna 150.000 bezoekers tijdens het openingsweekend – de film kwam uit op donderdag in plaats van de traditionele woensdag – overtreft No Time to Die (2021) het vorige record voor de beste release sinds de heropening van de Belgische bioscopen, dat tot nu toe in handen was van Fast & Furious 9 (2021) met 102.000 bezoekers. Iedereen wou blijkbaar de laatste Daniel Craig film zien als 007.

Deze prestatie maakt de film ook de beste Belgische opening aller tijden voor een release in september. Internationaal maakte de nieuwe James Bond film een brutowinst van bijna 121,3 miljoen dollar in 54 landen (exclusief China en de VS) en werd zo de eerste titel die in één weekend meer dan 100 miljoen dollar opbracht sinds de pandemie zonder de Chinese markt. Wat op zich toch wel een prestatie is en eigenlijk goed op weg is om de meest succesvolle film van 2021 te worden.

In de geboorteplaats van ‘s werelds grootste spion, het Verenigd Koninkrijk, bracht No Time to Die 35,1 miljoen dollar op, goed voor de zesde hoogste opening aller tijden en de grootste release sinds de pandemie… en dat in slechts vier dagen. Op vrijdag 8 oktober 2021 komt de film uit in de States en op 29 oktober zal deze China veroveren.

No Time to Die haalt een 83% Fresh Rating op Rotten Tomatoes en de consesus luidt dat het niet beter is dan Casino Royale (2006) en Skyfall (2012) maar zeker één van de beste James Bond films is die er ooit is gemaakt. Indien jullie de film nog niet hebben gezien zou ik zeker aanraden de film te gaan bekijken op IMAX!

Wat betreft Dune (2021), wel deze film heeft een verschrikkelijk release-schema en komt dus in het kielzog van James Bond terecht met een Amerikaanse release op 22 oktober. In wezen moet deze film een 600 miljoen opbrengen om de sequel een groen licht te geven en dat is verre van een zekerheid.

2 Comments

  1. Alex

    Dit was te verwachten, er was ook niks anders in de bioscoop.

    Reply
  2. Shana

    Begin was super, het midden was bij momenten wat lang maar het einde vond ik echt ontroerend en pakkend. Mooie afsluiter voor Daniel Craig.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *