The Lost Boys krijgt een remake

Covid of niet, iets wat nooit zal vergaan is de onophoudelijke drang van studio’s (en filmmakers) om film te remaken. En begrijpelijk want je steunt op de naambekendheid van de originele film en de doelstelling is altijd om het meer hedendaags en of beter te maken. Een klassieker als een The Shawshank Redemption (1994) zullen ze vermoedelijk nog niet snel raken maar een film als Joel Schumacher‘s The Lost Boys (1987) lijkt interessant. Het nieuws kwam van The Hollywood Reporter.

Korte inhoud: Michael en Sam verhuizen met hun moeder naar het kustplaatsje Santa Carla. In het plaatselijke pretpark ontmoet Michael een leuk meisje. Op hetzelfde moment verschijnt er een groep motorrijders. Het meisje stapt bij één van hen achterop. David, de leider, vraagt of Michael meekomt. Het zal een uitstapje worden dat Michael nooit zal vergeten. Zijn broertje Sam heeft ook ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren in Santa Carla, het stikt er namelijk van de… vampiers. Sam merkt dat Michael ook rare, vreemde dingen doet en roept zijn vrienden om de zaak te onderzoeken. De drie jongens trekken ten strijde.

Schumacher is een loepzuivere 80’ties regisseur die heel wat knappe (Flatliners, The Client, A Time To Kill) en minder knappe films (Batman Forever, Flawless) heeft gemaakt. De Flatliners remake was een puinhoop en hopelijk zullen ze beter werk leveren aan deze Lost Boys film die eigenlijk geen meesterwerk was maar het vooral moest hebben van zijn (in deze tijd) muzieknummers en uiteraard zijn casting met de jonge Jason Patric, Corey Feldman, Jami Gertz, Corey Haim en Kiefer Sutherland. Ook Dianne Wiest bleef op dat moment een rots in de branding.

Noah Jupe en Jaeden Martell zullen het jonge talent in het middelpunt van The Lost Boys (2022). Het is echter momenteel niet bekend of ze de personages uit de film uit 1987 zullen spelen of gloednieuwe reïncarnaties. Het kaliber van jong talent dat eraan vastzit is al indrukwekkend, aangezien beide acteurs lovende kritieken kregen voor hun acteervermogen. De regisseur en scenarioschrijver van het project zijn ook aangekondigd, met I Am Not Okay With This-regisseur Jonathan Entwistle en scenarist Randy McKinnon die het filmscript van Jeffrey Boam moet oppoetsen. Brian Kavanaugh-Jones en Fred Berger zullen de remake helpen produceren via hun bedrijf Automatik.

Het is niet de eerste keer dat ze proberen om deze franchise nieuw leven in te blazen. Een paar jaar geleden was er al sprake van een vampieren Lost Boys tv-serie, maar dit project kwam maar niet van de grond. Gezien het aanwezige talent hoop ik dat het van een It-remake niveau zal zijn ipv een Flatliners-remake niveau. De toekomst zal het uitwijzen.

***The Lost Boys Panel met Jason Patric en Kiefer Sutherland***

3 Comments

 1. DP

  Toch zielig al die remakes

  Reply
 2. Tommy

  Wees blij dat ze er geen ‘female cast’ van hebben gemaakt zoals bij Ghostbusters of Oceans 8!

  Reply
 3. Stan

  Ik vond het een ‘ok’ film. Vampires van Carpenter vond ik veel beter.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *