Komt er een Ready Player Two?

In november 2020 bracht auteur Ernest Cline zijn boek Ready Player Two uit, het vervolg op Ready Player One (2018), dat Spielberg had geregisseerd. Natuurlijk verslond acteur Tye Sheridan al Cline’s nieuwe boek met grote belangstelling, maar hij tast nog in het duister wat betreft de filmische toekomst van het project. In een interview op THR zei Tye het volgende:

“Ja, ik heb het gelezen. Het is interessant! Ik hou van Ernest Cline. Ik hou van alle plaatsen waar hij heen kan gaan en de werelden die hij zich kan voorstellen. Het is dus altijd leuk om zijn boeken te lezen. En wat betreft een vervolg op de film, ik heb geen idee waar ze zijn of wat de gesprekken in de studio zijn. Het ligt gewoon niet aan mij.”

Ready Player One bracht bijna 600 miljoen dollar op en ontving over het algemeen vrij veel positieve recensies. Het was uiteraard geen goedkope film (175 miljoen dollar) en dus valt het nog af te wachten of Warner Bros met het geld op tafel komt, én of Spielberg überhaupt terug wil gaan in deze wereld. De man is er ondertussen 74. Hoewel, in Clint Eastwood (91) jaren zijn dat er nog 17 te gaan en dus zit er nog wat marge op.

Spielberg zelf heeft nog zijnWest Side Story (2021) film die hij nog moet uitbrengen, werkt hij aan een semi-autobiografische film genaamd The Fabelmans (2022) en dan nog een religieus drama uit 1858 genaamd The Kidnapping of Edgardo Mortara (2023). Twee projecten die eigenlijk niet echt blockbuster-materiaal zijn.

Voor Spielberg was Ready Player One één van de drie technisch moeilijkste films die hij ooit heeft gemaakt, naast Saving Private Ryan en Jaws. Het was een nauwe samenwerking met ILM (Industrial Light & Magic) en het resultaat zag er krankzinnig knap uit op Imax. Dus persoonlijk hoop ik dat het tweede boek wordt opgepikt. Mocht iemand het al gelezen hebben mogen jullie het laten weten in de comments wat jullie ervan vonden. Toen ik het eerste boek las viel het me op dat er wel heel fel was afgeweken voor de filmversie, ondanks het feit dat Ernest Cline het script had geschreven samen met Zak Penn.

1 Comment

  1. Nat

    Ik vond de eerste wel een goede film maar had wel de inruk dat ze alles uit de kast hadden gehaald en ik niet meteen zie hoe ze een betere film kunnen maken dan de eerste film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *