Henry Cavill wordt de nieuwe Highlander

We hebben er lang moeten op wachten en veel namen circuleerden maar voor de remake van Highlander (1986) werd dan uiteindelijk gekozen voor Henry Cavill, een logische keuze dezien de acteur toch al wat ervaring heeft met zwaardvechten met de serie The Witcher.

Korte inhoud: Geboren in de Hooglanden van Schotland in 1518, Connor Macleod (Henry Cavill) is onsterfelijk. Wanneer hij tijdens een gevecht gewond raakt en niet sterft, wordt hij verbannen uit zijn dorp. Nadat hij zijn leven terug zin had gegeven met zijn geliefde Heather MacLeod, ontmoet hij een andere onsterfelijke, Ramirez, die hem het zwaardmanschap leert en de manieren van onsterfelijke. In het New York van 1986 is de locatie van de Gathering, waar Macleod en een paar overgebleven onsterfelijke moeten strijden voor the Prize, waaronder Victor Kruger, waarmee de uiteindelijke winnaar de macht op aarde voor altijd kan behouden.

Wel een beetje sneu voor acteur Kevin McKidd die al sinds 2008 getipt werd voor de rol, maar los wat wat tv-series heeft de “Grey’s Anatomy” acteur toch geen acht grote rollen gespeeld. Maar ook Kit Harington, Stephen Amell, Tom Hardy, Ryan Reynolds en Charlie Hunnam stonden op de short list. Wie de rivaal zal spelen is nog maar de vraag maar heel even kwam denaam van Dave Bautista ter sprake. En dat iedereen in deze film wil spelen zal ook te maken hebben met het feit dat het geregisseerd wordt door John Wick-regisseur Chad Stahelski.

Er zijn ondertussen al heel wat Highlander projecten geweest. Christopher Lambert heeft zomaar eventjes in 3 sequels gespeeld (The Quickening, The Sorcerer, Endgame), de ene al slechter dan de andere. Er kwam zelfs een 6 seizoenen tellende Highlander tv-serie uit met Adrian Paul die ook nog eens een eigen tv-film kreeg die geen kat meer wou zien. En uiteraard waren er ook nog videogames, allemaal gebaseerd op het verhaal van Gregory Widen. Maar enkel de eerste film van Russell Mulcahy is de moeite waard, ook al heeft de film veel van zijn pluimen verloren gedurende de jaren. Iets wat je vaak ziet bij 80’s films met hun felle kleuren, hun elektronische muziek, de wansmakelijke wardrobe en de soms bedenkelijke actie-sequenties. Maar de muziek van Queen is het enige wat tijdloos blijft.

Al wat ik mij nu nog afvraag is welke Schotse acteur de Spaanse-Egyptische Ramirez zal spelen …lol.

1 Comment

  1. Benny

    Was eigenlijk wel een logische keuze, ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *