Mickey Rourke schopt nog maar eens op de schenen van Marvel

Het zit niet goed tussen acteur Mickey Rourke en Marvel. De reden hiervoor is uiteraard hun eerste samenwerking op de productie van Iron Man 2 (2010). Velen hebben deze film met de grond gelijk gemaakt als de slechtste van de franchise, maar in wezen is het nog zo geen slechte film. Het had een vrij geslaagde introductie met Black Widow en er zaten ook wel een paar knappe actie-sequenties in. Het enige wat ik vond is dat we veel te weinig van Mickey Rourke te zien kregen en wat blijkt nu, volgens de acteur zelf zijn veel scènes uit de eindmontage geknipt.


© Walt Disney Studios Home Entertainment

Er waren heel wat deleted scenes op de Blu-ray, waaronder een alternatief begin die eigenlijk nergens op sloeg en nog wat scenes met Stark die hem nog meer onsympathiek maakten dan dat hij al was in deze sequel. Alsook veel deleted scenes met Don Cheadle die beter hadden kunnen zijn. Er was ook een scene waarin Whiplash een aanval deed op Pepper, die eigenlijk niet echt goed in mekaar stak. Maar als we Mickey moeten geloven was er nog veel meer materiaal rond zijn personage die niet in de film zat.

Rourke had zich volledig opgepept voor de Marvel-film, door onder meer tijd door te brengen in een echte gevangenis. Hij was ook begonnen aan een heus dieet en fitness programma om de overtollige kilo’s die hij had opgelopen voor de productie van The Wrestler (2008) kwijt te spelen. Echter, de scenes met Whiplash overtuigen niet en het is maar al te simpel om de schuld hiervan bij de acteur te leggen want (1) de regisseur was er niet bij met zijn volle verstand/goesting/talent, en daarvan getuigt de rommel die hij had geshoot en (2) de scènes waren ook niet sterk genoeg uitgeschreven met Whiplash. En dus begrijp ik wel de frustratie van de acteur.

Op een reactie op Instagram bij een bericht van Law & Order schreef hij het volgende nadat hij zijn lof had uitgedrukt voor de serie en zijn cast: “Respect voor jullie allemaal. Het werk dat jullie verrichten is echt acteren, niet zoals die troep in al die Marvel-rommel.” Kijk, Rourke heeft naast zijn filmcarrière ook een bokscarrière gehad. Hij begon op 12-jarige leeftijd met boksen en had een amateurrecord van 27-3. Hij heeft een professioneel record van zes overwinningen en twee gelijkspel tijdens gevechten tussen 1991 en 1994 en het aantal boksers met hersenschade zijn niet meer bij te houden. Het feit dat de acteur ook met Elon Musk wil vechten in een bare knuckle fight zegt veel over zijn mentale toestand.

Kijk, gezien iedereen vroeg om de #SnyderCut is de tijd misschien aangebroken om de #WhiplashCut te vragen. Er waren op de blu-ray hooguit 2 deleted scenes met hem, één daarvan was de gijzeling-scene met Pepper die gewoon niet werkte en een andere scène was er één waarin we hem zagen wandelen met een taartje in zijn mond, opnieuw een scène met weinig narratieve impact. Maar ik ben benieuwd of er effectief meer was.

1 Comment

  1. Alex

    Iron Man 2 was best ok. Het is wat mij betreft beter dan Iron Man 3 wat echt wel een onnozele film was.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *