Kenneth Branagh werkt aan Bee Gees biopic

Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express , Cinderella, Thor, Henry V) heeft zonet een deal gesloten met Paramount voor de realisatie van een Bee Gees biopic voor Paramount Pictures. De film werd eind 2019 opgezet in een enorm rechtenbundel door Bohemian Rhapsody-producer Graham King. Het zou gemaakt worden door het tv-productiehuis Sister van Elisabeth Murdoch (dochter van Rupert), die heel wat lof en erkenning verwierf met de miniserie Chernobyl voor HBO. Dit zou echter hun eerste langspeelfilm worden. Amblin kwam kwam eveneens aan boord als co-producent en financiert zowat een kwart van de film. Het script wordt geschreven door Ben Elton die voor Branagh de film All Is True (2018) schreef. Paramount heeft van de familie alle rechten verkregen op hun muziek en hun videomateriaal.

The Bee Gees was een Britse muziekgroep die in 1958 werd opgericht met de broers Barry, Robin en Maurice Gibb. Het trio was vooral succesvol als populaire muziekact in de late jaren zestig en vroege jaren zeventig, en later als prominente artiesten van het discomuziektijdperk in het midden van de late jaren zeventig. De groep zong herkenbare strakke harmonieën; Robin’s heldere vibrato-leadzang was een kenmerk van hun eerdere hits, terwijl Barry’s R & B-falsetto hun kenmerkende geluid werd tijdens het midden tot eind van de jaren zeventig en tachtig. De drie broers hadden ook iets met haargroei, zowel op hun hoofd als op hun borst, en daarmee pakten ze graag uit. The Bee Gees schreven al hun eigen hits, en schreven en produceerden verschillende grote hits voor andere artiesten. Hun muziek werk gebruikt voor ondermeer films als Saturday Night Fever (1977), Grease (1978), Staying Alive (1983) tot films als Carlito’s Way (1993).

De Bee Gees hebben wereldwijd meer dan 200 miljoen platen verkocht, waarmee ze tot de best verkopende muziekartiesten aller tijden behoren. Ze werden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 1997. Na het plotselinge overlijden van Maurice in januari 2003 op 53-jarige leeftijd, hebben Barry en Robin de naam van de groep na 45 jaar activiteit begraven. In 2009 kondigde Robin aan dat hij en Barry hadden afgesproken dat de Bee Gees opnieuw zouden worden gevormd en weer zouden optreden. Robin stierf in mei 2012, 62 jaar oud, na een langdurige periode van slechte gezondheid, waardoor Barry het enige overgebleven lid van de groep is.

Frank Marshall had vorig jaar al een HBO documentaire uitgebracht genaamd The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart (2020) over de Gibb-broers en zussen. Het was een indrukwekkende rockumentary die ons een beeld gaf van de diepgaande artistieke vaardigheid en prestatie achter de band en eveneens een unieke beschouwing van het fenomeen opkomst en ondergang, en hoe men ermee leert leven. Naar mij aanvoelen zal de film ook een gelijkaardige adaptatie krijgen. De Elton John biopic Rocketman (2019) was een bescheiden succesje met een recette van 195 miljoen dollar, maar Bohemian Rhapsody (2018) haalde een klein miljard dollar op tijdens zijn bioscooprelease en dus zijn de verwachtingen wel hoog.


*** Bee Gees – Stayin’ Alive – Official Music Video ***

3 Comments

 1. Jesse

  Ze hadden hiervan een Ben Stiller Owen Wilson komedie moeten maken. DAT is de film die ik had willen zien. Geen slaapverwekkende biopic …

  Reply
 2. Stef

  Met Richard Armitage in de rol van Barry Gibb! Make it happen!

  Reply
 3. Daan

  En de titel van de film wordt: Staying Alive.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *