Michael B.Jordan in Tom Clancy’s Without Remorse

Michael B.Jordan (Black Panther, Creed) vertolkt de rol van U.S. Navy SEAL John Clark in Amazons actiefilm-adaptatie van Tom Clancy’s Without Remorse (2021). Clark is de toekomstige commandant van Rainbow, de geheime multinationale terrorismebestrijdingseenheid die centraal staat in de Rainbow Six-serie videogames van Ubisoft, en Without Remorse dient als een origin story voor Clancy’s terugkerende actieheld.

Korte inhoud: Een elite Navy SEAL ontrafelt een internationale samenzwering terwijl hij gerechtigheid zoekt voor de moord op zijn zwangere vrouw. Het is het explosieve origin story van actieheld John Clark – één van de meest populaire personages in het Jack Ryan-universum van auteur Tom Clancy. Wanneer een squadron Russische soldaten zijn familie vermoordt als vergelding voor zijn rol in een uiterst geheime operatie, zit Sr. Chief John Kelly (Michael B. Jordan) de huurmoordenaars op de hielen. Door de krachten te bundelen met een collega-SEAL (Jodie Turner-Smith) en een schimmige CIA-agent (Jamie Bell), legt Kelly’s missie onbewust een geheim complot bloot dat de VS en Rusland dreigt te overspoelen in een all-out oorlog. Verscheurd tussen persoonlijke eer en loyaliteit aan zijn land, moet Kelly zonder spijt zijn vijanden bevechten als hij hoopt een ramp te voorkomen en de machtige figuren achter de samenzwering te ontmaskeren.

Het personage van John T. Clark (echte naam John Terrence Kelly) werd eerder gespeeld door acteurs Willem Dafoe in Clear and Present Danger (1994) en Liev Schreiber in The Sum of All Fears (2002). De film werd geregisseerd door Stefano Sollima, die HBO’s “Gomorrah” en Sicario: Day of the Soldado (2018) regisseerde. Sollima was ook ooit verbonden met een Call of Duty-film, maar hier is nog niets concreet over.

In de film zien we ook nog rollen voor Guy Pearce en Lauren London. In een ver verleden werd Keanu Reeves nog 7 miljoen dollar aangeboden om de rol te vertolken, nadat hij dé filmster werd in Hollywood met zijn Speed (1994). Maar de acteur koos uiteindelijk voor Johnny Mnemonic (1995), wat een immense vergissing zou worden. Nadien kwamen Laurence Fishburne en Gary Sinise als kandidaten en in 2012 werd gedacht aan Tom Hardy en Kevin Costner.

De plot heeft niets te maken met de roman, behalve dat John Clark een Navy Seal is. De katalysator in het boek is dat Clark in het geheim achter de drugsbaronnen aan gaat die zijn vriendin hebben vermoord, terwijl hij tegelijkertijd de regering helpt om krijgsgevangenen te redden. Op 30 april 2021 zou de film moeten uitkomen op Prime.

*** Tom Clancy’s Without Remorse trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *