Speed 3 met Keanu Reeves en Sandra Bullock

De eerste Speed (1994) film was een heerlijk geschreven actie-thriller van scenarist Graham Yost met twee aantrekkelijke hoofdrolspelers en een regisseur, de Nederlander Jan de Bont, die op een efficiënte manier de ene actie-scène na de andere orkestreerde. Dit met de ritmische muziekscore van Mark Mancina en de klus was geklaard.

De chemistry tussen Keanu Reeves en Sandra Bullock was misschien ook wel de geheime formule van deze prent. De film kostte slechts 28 miljoen dollar om te maken en bracht een slordige 350 miljoen dollar op. Alstublieft!

Met Speed 2: Cruise Control (1997) kwam de ontnuchtering. Alle ingrediënten werden gerecycled, met dat verschil dat het script van Randall McCormick en Jeff Nathanson ronduit beschamend was en Keanu Reeves zijn kat had gestuurd en deze werd vervangen door Jason Patric die er zichtbaar geen zin in had. Jan de Bont kan behangpapier op een spannende manier in beeld brengen, maar wanneer het verhaal op de ballen trekt wordt het een hopeloze zaak. De film kreeg een monsterbudget van 160 miljoen maar flopte aan de box-office met nog geen 50 miljoen in de States.

Er was al eerder sprake van een Speed 3 en blijkbaar zou er schot in de zaak zitten. Ik hoop wel dat ze van hun oorspronkelijke idee zullen stappen om het personage van Dennis Hopper terug te brengen volgens de Guardian, want dat zou gewoon idioot zijn, tenzij dit karakter een tweelingsbroer had. Zonder te willen spoilen, maar ik denk dat ‘iedereen’ ondertussen wel Speed heeft gezien, werd de man letterlijk een kopje kleiner gemaakt in een scène op een metrostel. No way! Hij kan deze decapitatie onmogelijk overleven. Zelfs de Saw franchise zou deze heropstanding niet uit zijn duim kunnen zuigen. Een prequel zit al zeker niet in de mogelijkheden, want dan zou er geen duo Bullock-Reeves zijn.

Maar de mensen van AICN heeft een bericht opgevangen van één van hun bronnen die stelt dat Fox een Speed 3 scenario in de pijpleiding heeft én dat Jack Traven, het personage van Keanu Reeves, zou terugkeren. En uiteraard zijn nu al de gespreken bezig met Keanu Reeves. Er is nog geen woord gevallen over Sandra Bullock maar ik zie niet in dat er een scenario zou geschreven worden zonder Bullock. Zij blijft in de States een box-office kanon en zoals ik al zei heeft het duo al meermaals bewezen goed op elkaar ingespeeld te zijn. Ze heeft trouwens niets beters te doen. Wat denken jullie van het mogelijke vervolg?

***Related Post***
06/12/2008: Keanu Reeves geen zin in Speed 3

5 Comments

 1. Peer

  Update: Keanu Reeves has responded to the rumor, telling IGN: “I don’t know if they are going to make another one, and if they are it won’t be with me… honestly!”. So, a Speed 3 might be in the works but not with Reeves.

  Reply
 2. Mr White

  Had wel graag nog eens het duo Bullock Reeves in een actiefilm willen zien. Maar wie weet, “money talks”. Het maakt misschien deel uit van zijn strategie.

  Reply
 3. Berten

  Ik hoop wel dat Keanu zich bedenkt. Blijft nog steeds één van mijn favoriete films allertijden. Bijna de perfecte actiefilm. Snel, een efficiënte soundtrack, flitsende camerabewegingen, een uitstekende cast,… Wat wil je nog meer dan een ritje in de ” rollercoaster ” van De Bont?

  Reply
 4. arjen

  Het zal toch moeilijk worden om Speed te overtreffen, dat merk je al aan de sequel. De productie was enorm goed, maar het script kon de hoge verwachtingen niet inlossen en Keanu Reeves werd gemist. Dus een derde film willen maken zonder de oorspronkelijke cast lijkt me een slecht idee.

  Reply
 5. Jepser

  Wel spijtig dat deze film er nooit van gekomen is. De eerste film was geniaal, de tweede film een gemiste kans.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *