SM-toestanden in Walk All Over Me met Leelee Sobieski

Liefhebbers van latex, SM en het erotische rollenspel zullen met deze prent zeker aan hun trekken komen. De trailer maakt in ieder geval duidelijk dat het hier gaat om een independent film die niet noodzakelijk een soort ‘intellectuele benadering van de menselijke seksualiteit’ is, maar eerder als een komische thriller die met een paar clichés wil lachen. Walk All Over Me (2007) van de Canadese Robert Cuffley.

Korte inhoud: Alberta (Leelee Sobieski) is op de vlucht voor haar gewelddadige vriend en krijgt onderdak bij haar vriendin Celine (Tricia Helfer). Tot haar schrik blijkt Celine een zeer succesvolle SM-meesteres te zijn. Omdat Alberta toch geld nodig heeft, neemt ze een klant van Celine over en volgt hem naar zijn huis. Daar wordt deze Paul (Jacob Tierney) door drie mannen overvallen die geld van hem eisen. Alberta weet nog net op tijd te ontkomen, maar de drie denken nu dat zij het geld heeft. De volgende dag komt één van de mannen naar het huis van Celine. Dankzij de vechtkunsten van Celine weten ze de man te overmeesteren en binden hem vast in de SM kelder. Ze besluiten om naar het huis van Paul terug te gaan om een deel van het geld te bemachtigen. Maar de dingen lopen niet altijd zoals gepland…

Het onderwerp van sado masochisme zorgt meestal voor platvloerse cinema, maar er zijn in het verleden toch aan aantal uitzondering. Zo had je de uitstekende Belle De Jour (1967) van Louis Bunuel met de aantrekkelijkeCatherine Deneuve. Ook Sauve Qui Peut la Vie (1980) van Jean-Luc Godard met een aanstekelijke Isabelle Huppert leverde uiterst boeiende cinema op. De Japanse cineast Ryû Murakami heeft dan weer op zoek gegaan naar decadente driften, met het verhaal van een jong en onervaren meisje die haar eerste stappen zette in een gewelddadige en seksueel alternatieve wereld in Tokyo Decadence (1992). Murakami schreef trouwens ook het scenario van één van mijn favoriete films, Audition (1999) van Takashi Miike. En onlangs was er nog Secretary (2002) van Steven Shainberg over twee mensen die elk een voorliefde hebben voor sadomasochistische spelletjes.

Of Walk All Over Me het niveau zal halen van bovenvermelde films is sterk te betwijfelen. De SM-context lijkt een onderdeel te zijn van een komische, donkere thriller. Maar de acteurs lijken op het eerste gezicht wel buitensporig genoeg om te zorgen voor wat ludieke momenten. Het “onschuldige meisje” van dienst wordt gespeeld door Leelee Sobieski en de meesteres (dominatrix, of hoe noem je die mensen) wordt gespeeld door Tricia Helfer, bekend van de serie Battlestar Galactica. De SM-achtergrond biedt uiteraard een mooi excuus om de actrices in prikkelende fetish-outfits te zien rondlopen. Ze doen het alsof het de normaalste zaak van de wereld is, wat zo zijn charme, en humor heeft. Leelee Sobieski is niet de meest talentvolle actrices maar dit verhaal lijkt toch op haar mooi gevormde lichaam geschreven.


© Indies Home Entertainment

De film heeft geen bioscoop-release gehad en werd maar door een handvol mensen gezien, dus moet je de film het voordeel van de twijfel gunnen. De film was trouwens ook in de officiële selectie van het filmfestival van Toronto. Het zal toch wel een moeilijke klus zijn om de film te pakken te krijgen. Ik weet alvast één videotheek in het Brusselse, maar de verdeling zal beperkt zijn. De trailer laat in ieder geval een pretentieloze, grappige film zien, te bekijken met chips en/of popcorn.

1 Comment

  1. Mr White

    The Glass House en Joyride vond ik wel goeie films met Leelee Sobieski, maar speelt toch vooral in missers. Trailer is wel grappig.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *