The Ugly Truth (2009) ** Blu-ray review

The Ugly Truth (2009) zag er op het eerste gezicht nog zo ugly niet uit. Actrice Katherine Heigl kennen we nog van Knocked Up (2007) van Judd Apatow (Superbad, The 40 Year Old Virgin), en deze film wou een gelijkaardige komische film te worden, maar kreeg hiervoor wel een groter filmbudget van maar liefst 38 miljoen dollar.

the_ugly_truth_2009_blu-ray.jpg

Korte inhoud: In deze prent speelt ze de rol van Abby Richter, een TV-producente die tegen haar zin door Mike Alexander (Gerard Butler), onderworpen aan een serie van onmogelijke tests. Hij probeert op die manier zijn theorie over relaties en liefde te bevestigen.

De plot lijkt op Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) van Adam McKay, maar hier wordt het accent meer gelegd op het romantische aspect dan wel op de screwball-slapstick-humor. The Ugly Truth wordt in beeld gezet door Robert Luketic – die een tijdlang verbonden was aan dat vergeten Dallas project – die onlangs de niet onaardige 21 (2008), maar ook verantwoordelijk is voor films als Monster-in-Law (2005) en Legally Blonde (2001). Twee films die niets van de scherpte hebben als een Knocked-Up of een Juno (2007).

Het is uiteindelijk een cheesy komedie geworden. Het scenario voor de film werd immers geschreven door Karen McCullah Lutz (Legally Blonde, The House Bunny) en first-timer Nicole Eastman. Mocht een film als Someone Like You… (2001) jou hebben bevallen, dan zal deze prent ook zeker voor jullie bestemd zijn. De rest zal een beetje op zijn honger blijven zitten, vrees ik.

De poster springt in ieder geval in het oog. Niet meteen het meest originele concept – lijkt wel afkomstig te komen van een t-shirt – maar het maakt meteen wel duidelijk waarover de film gaat en met welke stereotypen het zal afrekenen. Het is in ieder geval al veel beter dan die portret-posters op witte achtergrond van de hoofdacteurs. De film zou bij ons in de zalen moeten draaien vanaf 24 juli 2009. Hieronder vinden jullie de trailer.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 13 september 2009

 

*** The Ugly Truth trailer ***

1 Comment

  1. Sammy

    Ik vond ‘Legally Blonde’ nog wel meevallen, met een heerlijke Witherspoon, prachtige over-the-top kostuums en een lekker luchtig, chicklit-achtig verhaaltje. Hopelijk wordt deze even goed.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *