They Live van John Carpenter herwerkt

Een 80’ties film waar ik als kleine pagadder op zat te flippen, was They Live (1988) van John Carpenter met Roddy Piper in de hoofdrol. De film had niet alleen één van de meest coole vechtscènes uit de filmgeschiedenis, maar de film zat vol van fijne one-liners die enkel maar door een acteur als Piper gebracht kunnen worden.

Het woord op de straat is dat deze film ook een face-lift zal krijgen. En weet je, ik vond dat nog zo geen slecht idee.

Korte inhoud: John Nada loopt voornamelijk maar beetje rond in de grote stad, op zoek naar een baan. Op een dag vindt hij een zonnebril waarmee hij kan zien hoe sommige mensen werkelijk zijn onder hun gezicht: het zijn aliens die als de mens langzaam de wereld overnemen. Hij zal ze moeten stoppen, maar hij is de enige die ze kan zien. Hij gaat op zoek naar de makers van de bril om samen met hen de aliens te verslaan.

Het is Universal die van plan zou zijn om de film te remaken. Het zijn de mensen van MovieWeb die het nieuws brengen. Op dit moment zou nog geen regisseur of scenarist zijn aangesproken, maar ze zouden er mee bezig zijn.

Ik ben helemaal voor remakes, als deze tenminste voldoen aan 5 regels, met name: (1) het origineel moet goed genoeg zijn, (2) is geen klassieker die geen nood heeft aan een remake (3) ouder dan 20 jaar, (4) geregisseerd door een bekwaam iemand en (5) de film moet de ambitie te hebben om met de nieuwe technieken een “betere” film te maken.

Tot nu toe beantwoordt de film aan 3 segmenten, dus ben ik nog steeds hoopvol op een goede afloop. Spijtig genoeg zal Roddy Piper niet komen opdraven. Hopelijk vinden ze een straffe pipo die zijn vertolking kan evenaren.

1 Comment

  1. Phoenix

    Ik vond They Live goed, maar het is spijtig dat het zo pover is uitgewerkt. Ook de make-up effecten zijn niet altijd geslaagd (ook al heeft dat uiteraard zijn charmes), en halfverwege verzandt de film in een ordinaire achtervolging door nauwe straatsteegjes. Het gevecht tussen de 2 kemphanen is inderdaad indrukwekkend, wel een beetje lang vond ik. Zoals bij de meeste Carpenter-films is ook het acteerwerk bijzonder expressionistisch, dus ja, een remake kan met dit gegeven wonderen aanvangen. Nu maar hopen dat ze puntje 4 zullen volgen!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *