Geen Speed 3 voor Keanu Reeves

Een paar dagen geleden had ik het bericht geschreven over Fox die van plan is om Speed 3 te maken. Het grote vraagteken bij deze sequel was of Keanu Reeves eigenlijk wel zin had om deel te nemen aan dit avontuur, nu hij zich waant in het elitekorps van de prestigieuze acteurs. En wat blijkt, Keanu zegt dat deel 3 zonder hem zal zijn.

Ook al is de Matrix-acteur geen groot acteertalent, heeft hij GROOT GELIJK om zijn huid duur te verkopen. Op IGN stond het volgende:

“I don’t know if they are going to make another one, and if they are it won’t be with me… honestly!”

That said, Reeves seemed to entertain the idea of another Bill and Ted movie:

“Maybe we could do it with them both grown up — they haven’t saved the world and they’re just living their lives as middle-aged men. That sound’s quite funny.”

Als ik tussen de regels lees zou je denken dat Keanu pissed is dat hij niet eerder was gecontacteerd en dat hij het nieuws weer moet vernemen van één of andere reporter. Hoe zou je zelf zijn al een acteur die eigenlijk wekelijks voorstellen krijgt (een tijd geleden zelfs nog ene van Erik Van Looy). Keanu heeft nog het script niet gelezen maar zou nu al uitsluiten om hieraan deel te nemen…vindt hij sequels dan minderwaardig? Zou kunnen, maar de man heeft al in jaren geen memorabele rol meer neergezet. Films als Street Kings (2008) is trouwens niets meer dan een B-film met behoorlijk wat middelen en ster-acteurs. Juist omwille van de dynamiek tussen de personages van Bullock en Reeves zou je al een betere film kunnen maken.

Waarom heeft de studio Keanu niet eerder gecontacteerd? Wisten zij dan niet dat hij eerder had geweigerd om deel te nemen aan Speed 2? Toch hoop ik dat de zaken toch anders zullen lopen en dat Keanu begint in te zien dat dit misschien leuke entertainment kan worden. Het zal in ieder geval niet contrasteren met de films die hij op dit moment maakt. Ik zie hem toch niet opnieuw opduiken in een Shakespeare film.

***Related Post***
04/12/2008: Fox heeft plannen voor een Speed 3

2 Comments

  1. Joost

    zonder Keanu Reeves is er geen Speed, dat bewees de sequel al, voor mij mogen ze dus hier de boeken sluiten en misschien energie steken in betere projecten.

    Reply
  2. Maaike

    De eerste film was fun, maar de tweede bewees dat de formule niet meer werkt. Crank is de nieuwe Speed, en is nog méér FUN!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *