Stormloop op Cara Dune toys nadat Hasbro de productie stil legt

We hebben het hier al uitvoerig gehad over het ontslag van Mandalorian-actrice Gina Carano door Disney via LucasFilm, omwille van een onnozele Instagram post die de druppel teveel was na een serie van AltRight tweets (anti-mask, anti-vaccin, de verkiezingen waren gestolen, pedofielen regeren het land,…).

Gina is een republikeinse in hart en ziel – of althans de Trump versie ervan – en ze laat zich nogal meeslepen door figuren als Ben Shapiro, Dave Ruben en Tucker Carlson die hun carrière hebben gemaakt met leugens en halve waarheden via hun online shows en boekenverkoop. Want geloof het of niet, maar er is een markt voor. Aan de rechtervleugel zie je heel wat figuren die een graantje willen meepikken van het succes van Fox News, die nu plots niet “rechts” genoeg is voor veel aanhangers. Trump’s grootste verdienste is niet de muur aan de Mexicaanse grens, dan wel het gehele Amerikaanse verkiezingssysteem op losse schroeven te zetten. Het land is nog meer verdeeld dan sinds de burgeroorlog en een republikeinse partij is verwaterend in een éénmans-partij van poppetjes die bang zijn voor hun job en dansen naar de pijpen van een gevaarlijke populist.

En kijk, dagen nadat Hasbro de stekker uit de productie van Cara Dune toys trok (de rol die Gina speelde in Mandalorian) is de prijs van deze figuurtjes op eBay naar recordhoogtes gestegen en wordt het bijna een soort collectors item. De prijs draait doorgaans rond de 20 dollar voor een dergelijke toy, maar deze is nu gestegen naar meer dan 250 dollar en het vermoeden is dat dit nog maar het begin is. Niemand gaf een fluit om Gina, die eigenlijk maar een B-actrice is. Niemand is gaan kijken naar Daughter of the Wolf (2019) of Scorched Earth (2018) en los van het feit dat de films een financiële ramp waren, kregen deze films ook verschrikkelijke kritieken en desastreuze quoteringen van de kijkers. Maar met het ontslag van Disney en het duidelijke politieke statement die het bedrijf nu heeft gemaakt, is Gina nu plots populair geworden.

En het verwonderde me dan ook niet dat uitgerekend Ben Shapiro (The Daily Wire) van zijn trouwe fan nu ook nog eens munt wil slaan en de roem opstrijken. Ben heeft trouwens vorig jaar al een actiefilm geproduceerd genaamd Run Hide Fight (2020) met Thomas Jane en Radha Mitchell in de hoofdrollen. De film scoorde 13% op MetaCritics, maar dit belet niet dat deze gewiekste ondernemer de smaak voor cinema te pakken heeft. Ik zeg niet dat een film met Gina veel potten zal breken, maar hij zal – indien de film nog dit jaar in productie gaat en volgend jaar uitkomt – meer populariteit vergaren dan de twee laatste films van Gina. Dus indien ze het productiebudget voldoende laag kunnen houden heeft dit project potentieel.

Voor Gina (38) zelf is het nog maar de vraag of (1) de film op iets zal trekken, (2) welke regisseur en castleden zal ze kunnen aantrekken (die hard republikeinen Clint Eastwood, James Woods en Jon Voight zijn ondertussen wel wat te oud aan het worden en wie wil Disney dwarsbomen?) en of ze (3) haar slanke taille kan terugkrijgen (Gina 25j en 65kg, Gina 32j en 75kg en Gina 36j en +85kg). Ik heb er niets op tegen dat een acteur of actrice meer gewicht heeft, maar de sterkte van Gina ligt niet zozeer in het acteerwerk dan wel in de actiescènes en daarvoor ben je beter op een goed gewicht (+/- 75kg) al was het maar om als acteur de letsels en breuken te vermijden op de set. Gina is een ex-MMA kampioene. Haar karakter en doorzettingsvermogen heeft ze hopelijk niet kwijtgespeeld. De toekomst zal het uitwijzen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *