Godzilla vs. Kong trailer pakt uit met episch titanengevecht

Deze heeft niemand zien aankomen in Covid-tijden maar de eerste trailer van Godzilla vs. Kong (2021) belooft een seismische davering in alle bioscoopcomplexen, te beginnen in België op 17 maart 2021 (indien deze datum stand zou houden in deze woelige tijden).

Korte inhoud: De film speelt zich af direct na Godzilla: King of the Monsters (2019) en 47 jaar na Kong: Skull Island (2017), zoals die film plaatsvond in 1973. In Godzilla vs. Kong nemen deze twee mythische tegenstanders het tegen elkaar op in een spectaculaire strijd, waarbij het lot van de wereld op het spel staat. Kong en zijn helpers ondernemen een gevaarlijke reis om zijn echte thuis te vinden, samen met Jia, een jong weesmeisje met wie hij een sterke band heeft opgebouwd. Ze belanden echter onverwachts op het pad van een woedende Godzilla, die over de hele wereld een spoor van vernieling aanricht. De epische confontatie tussen deze twee titanen – die wordt beïnvloed door onzichtbare krachten – is slechts het begin van het mysterie dat zich diep in de aardkern bevindt.

De film werd geregisseerd door Adam Wingard, die eigenlijk vooral bekend is voor zijn low budget horrorfilms zoals de Blair Witch remake (2016) of V/H/S (2012) en de eigenzinnige thriller The Guest (2014). Dit is zijn eerste potentiële blockbusterfilm en gezien de beelden denk ik dat er wel een publiek zal zijn om deze film te ontdekken op een IMAX scherm, ook al moeten ze hiervoor de Afrikaanse en Britse corona-variant trotseren. Maar goed, een paar dagen gelden hebben we hier geschreven dat heel wat blockbuster-producties hun release nog even uitstellen tot in het najaar. Mijn enige bedenking bij de regisseur is zijn Netflix-film Death Note (2017) die een gruwelijk slechte adaptatie was. Ik denk dat ik deze film zelfs halverwege heb afgezet omdat het niet meer om aan te zien was. Ik geef het maar mee.

In wezen is Godzilla doorheen de jaren enkel maar groter geweest, maar om de kamp tussen Kong en Godzilla toch een beetje eerlijker te maken zijn de twee meer op mekaar afgestemd qua grootte, anders had de film wel heel snel teneinde kunnen zijn.

De vorige King Kong vs. Godzilla (1962) is “een beetje” gedateerd en het is goed dat er een nieuwe versie is met “iets betere” visuele effecten (lol). Het heeft in ieder geval lang geduurd maar dit had dan weer te maken met een rechtendispuut tussen het Japanse Toho Company die de rechten van Godzilla heeft en de Amerikaanse Turner Entertainment die in bezit is van de rechten van King Kong. Dit is in ieder geval de 4de film uit de MonsterVerse als je wilt. In de originele film was er wel geen duidelijke winnaar op het einde van de film (enkel suggestief dat King Kong de strijd wint), maar ik vermoed dat het hier wel iets anders zal uitpakken. Het script is van Eric Pearson (Black Widow, Thor: Ragnarok) en Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island), die hopelijk betere dialogen hebben geschreven dat deze die in de trailer zitten.

Ter voorbereiding op de film zei regisseur Adam Wingard in een interview dat hij een handvol Godzilla- en King Kong-films had herbekeken waar hij mee is opgegroeid. Hij kreeg ervan een gevoel van empathie die hij als kind voelde voor de monsters. En dat emotionele element is precies wat hij wil toevoegen aan zijn mega-monster-crossover: “Sommige van die Godzilla-films heb ik niet meer gezien sinds ik een kind was, dus het was erg leuk om ze opnieuw te bekijken. Ik was in staat om me direct in te leven in dat gevoel toen ik echt het gevoel had dat Godzilla echt gaat verliezen in deze film. Dat was echt belangrijk omdat het me hielp herinneren dat ik verder ga op Godzilla vs. King Kong, het soort gevoelens dat mensen zullen hebben als ze ernaar kijken. Dat is wat ik wil doen, ik wil echt dat je die personages serieus neemt. Ik wil dat je emotioneel wordt geïnvesteerd, niet alleen in de menselijke personages , maar eigenlijk in de monsters. Als ik mijn zin had, wil ik dat mensen aan het einde van de film echt tranen in de ogen hebben, en dat ze geïnvesteerd zijn in wat er gaande is.”

En daar heb je het, de hoofdrolspelers zijn de monster, ook al hebben we heel wat talentvolle acteurs beslist om deel te nemen aan deze titantenstrijd; met name Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Eiza González en opnieuw Kyle Chandler. Staan jullie ook te popelen om de film te zien? Ik hoop gewoon dat het heel ver wegblijft van Pacific Rim 2: Uprising (2018), want ik zit nog steeds met die vieze nasmaak in mijn mond.

*** Godzilla vs. Kong trailer ***

3 Comments

 1. Fabian

  Dit is ook het eerste wat me is opgevallen, zeker wanneer je naar de Godzilla film kijkt, hij is enorm groot, maar met de film van 2019 hebben ze daar al een reductie in grootte geïntroduceerd.

  Reply
 2. Mitch

  Dat hebben we allemaal nodig denk ik! Hopelijk blijft deze zijn releasedatum behouden…

  Reply
 3. Simon

  Zalige trailer wel, ook al verwacht ik op narratief vlak niet bijzonder veel.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *