De nieuwe Godzilla is GIGANTISCH !!

Binnenkort wordt de nieuwe Godzilla (2014) op ons losgelaten, en wat meteen opvalt op de eerste posters: Godzilla is gigantisch! Daar waar de vorige Godzilla (1998) nog tussenin de wolkenkrabbers kon slalommen, zien we hier dat dit radioactief gemuteerd monster hoog boven de torens uitsteekt.

Godzilla 2014 poster

Korte inhoud: Wanneer kwaadaardige wezens de mensheid en haar voortbestaan bedreigen, slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla. Een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen. Tussenin de brokstukken van de agressie en de chaos volgen we drie leden van een gezin. Joe Brody (Bryan Cranston) is een wetenschapper die werkzaam is in Japan. Hij ontdekt als één van de eersten een anomalie in sonargegevens en is net met zijn onderzoek hiernaar begonnen wanneer de hel losbarst. Zijn stiefzoon Ford (Aaron Taylor-Johnson), een jonge marineofficier, probeert ondertussen terug te keren naar zijn gezin in San Francisco, waar zijn vrouw Elle (Elizabeth Olsen), een verpleegster, haar handen vol heeft met het helpen van mensen in nood.

De grootste monsters die ik me kan herinneren zijn deze uit Pacific Rim (2013), maar hier lijken ze zelfs nog een stuk groter. Er zit dus in ieder geval geen beeld meer in van een Godzilla die met zijn grote oog door het raam van een wolkenkrabber kijkt. Ze zullen hooguit zijn kruis zien, als je dat al kunt dissociëren bij gemuteerde hagedissen. Hier is trouwens een Godzilla-chart van de verschillende groottes van Godzilla doorheen de filmgeschiedenis, en wat blijkt, ze worden effectief met de jaren groter. Godzilla is in ieder geval zo groot geworden dat mensen voor hem rondkruipende mieren zijn. Hoe zij dit monsters ooit zullen kunnen stoppen lijkt in ieder geval interessant genoeg voor een film.

De vraag die we ons uiteraard kunnen stellen is hoe accuraat een filmposter genomen kan worden. Deze 1998 Godzilla poster was eigenlijk ook buiten proportie in vergelijking met de Emmerich film. Bekijk de grootte van de wagens naast zijn poot. Maar één ding is zeker, Godzilla wordt groter dan dat we ons kunnen voorstellen


De nieuwe film wordt geregisseerd door Gareth Edwards, de man die 4 jaar geleden indruk heeft gemaakt met zijn low budget prent Monsters (2010). Zijn productiebudget bedroeg toen 15’000 euro, benieuwd wat hij kan klaarspelen met een budget van 160 miljoen dollar. Warner Bros heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat deze film de box-office zal veroveren. Het verhaal komt van The Expendables bedenker Dave Callaham en het script werd geschreven door Max Borenstein, die ook het scenario heeft geschreven van de opkomende Seventh Son (2015) . Godzilla zou bij ons moeten uitkomen op 14 mei 2014.

***Related Posts***
08/09/2014: Godzilla op Blu-ray
05/05/2014: Welke blockbuster flopt deze zomer?


*** Godzilla (2014) trailer ***

1 Comment

  1. Bennett

    Pacific Rim is heerlijk over de top actie! Ik ben wel te vinden voor dit soort van films. Het is voor mij pure nostalgie! Uiteraard is het van Del Toro, wel spijtig dat ik de film niet heb gezien in de bioscoop.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *